‘Milli İrade’nin Lozan tartışması

08 Ekim 2016 Cumartesi

Saray’ın “milli irade” diye övündükleri, sanal ortamda Lozan tartışmasına nasıl mı katıldı?
İşte örnekler: (Yazım yanlışlarına hiç dokunmadık.)
“- Lan olum 623 yıl baban mı getirdi bu milleti utanmadan hain diyorsun. Denize döktüğümüz adamlara niye adaları verdiniz?
- Eyyy sağır ismetin torunları atalarınız gibi yalancısınız. 2 ayyaş 1 kadehe Osmanlı topraklarını sattı. Musul Kerkük Batum. Yunanistan. Halep. Hele bir sorun dedelerinize o 2 ayyaş atanız kaç paraya sattı.
- Ulan yavşak belli ki sen bir ataput itisin. sen git ataputunun nerden geldiğini kim olduğunu babası kim dedesi kim soyu kimlere dayanır. onu bi ogrende gel. hadi öğren gel.
- Atam dediğin piçin dedesi kim nenesi kim. çünkü yok o bir ingiliz piçi.
- Lozan anlaşmasını okusan Atatürk ve sağır ismetin mezarına isersin.
- İngiltereye 456 ton altın rehin verip ülkeyi açlığa mahkum eden o Atam dediğin 2 ayyas yaptı. ermeni soykiriminin sebebi kim sen bu soykiriminin fermanı kim neden çıkardı. Onu iyice araştır. Oku ve bilgilen Tamam mı bar çocuğu.
- Osmanlinin toparklrini lozanda kime peşkeş çektiğini git babana sor osmanli 600 yillik bir devletti. Milli mucadeleyi kazanan bir millet masada kimin kaybettigi aşikâr.
- 6 asir harac aldiysa bundan sonra da alacak osmanli bitmedi biz daha variz evellah.”
“Kininin davacısı gençlik” yaratıyorlar ya. İşte sonuç bu, düzey bu.

Sayfalar tertemiz olacak!
Öyle bir ileri demokraside, öyle bir özgürlük içinde yaşıyoruz ki, artık mahkemeler savunma bile almadan haber sitelerinden haber ve yorum silme kararı verebiliyorlar.
Soruşturma süreci, haberi yapan, hazırlayan, yayımlayandan bağımsız yürüyor.
Haberden rahatsız olanların başvurusu üzerine, mahkemeden ilgili haber sitesine hiç sorulmaksızın içerik silme kararı çıkıyor. Karar, silinme uygulandıktan haftalar sonra haber sitelerine ulaştırılıyor.
AKP ve çevresinde kümelenmiş örgütlenmelerin hemen hemen hepsiyle ilgili haberlerin ardından sitelere uyarılar geliyor. Bunların en başında TÜRGEV ve Bilal Erdoğan var. Bilal Erdoğan ve Sümeyye Erdoğan ile ilgili konularda uyarı gönderen hukuk firmasının adı Clean Sheet (temiz sayfa).
Örneğin, CHP’li milletvekili Veli Ağbaba, “AKP’nin rüşvet aracı TÜRGEV’dir” diye açıklama yapıyor, haber siteleri de bunu vekilin ağzından haberleştiriyor. Clean Sheet de hiç bekletmeden mahkeme kararı ile bu haberi sildiriyor.
Olağanüstü halin kalkması isteniyor... Kalksa ne olacak?
Zaten toptan sıkıyönetim halindeyiz.

Ayrıntı ve yoksulluk
10 yılı aşkındır süren karşıdevrimin yarattığı düzeni, Birleşik Metal-İş Sendikası’nın hazırladığı bir raporla özetleyelim:
“Eylül 2003-Eylül 2016 dönemleri arasında genel TÜFE yüzde 178 artış gösterirken bu oran düzenli ücretlilerde yüzde 197, nitelik gerektirmeyen işlerde çalışanlar için yüzde 206, emeklilerde yüzde 203, nüfusun en yoksul yüzde 20’lik kesimi için yüzde 206 oldu.”
Gerisi, AKP’nin uydurduğu ayrıntıdır.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları