Ebru Kılıçoğlu

Eve dönüş

26 Ağustos 2017 Cumartesi

Sosyal medyada, her Galatasaray maçının değişmez etiketi #BugünGünlerdenGalatasaray, uzun bir süre sonra bugün içini dolduruyor! Artık takımıyla barışmak isteyen taraftar stadı doldurmuş, yüzler gülüyor… O kadar ki, Igor isminden sonra ilk kez ‘Tudor’ diyor seyirci; ıslıksız! İşte bu nedenle bu gün gerçekten ‘evde’ oynuyor Galatasaray ve bu maçın diğerlerinden en büyük farkı bu… Bir de rakip nedeniyle doğan bir fark var: Sivasspor, oyunun gidişatına göre 4-2-3-1’den 4-3-3’e döndürdüğü taktik dizilişiyle, öncelikle Galatasaray’ı kilitlemeyi amaçlıyor. Kozunu da oyunun gizli patronu Fernando’yu bloke etmek üzerine kullanmış.

Keyifli oyun
Evet Galatasaray daha baskın, evet rakibe kendi oyununu kabul de ettiriyor ama istediği kadar yoğun değil pozisyonlarda. 20’li dakikalarda ufaktan artan baskıya, Sivasspor’da ‘atağa atak’ mottosuyla karşılık verince, oyun keyifli ve heyecanlı bir tempo kazanıyor. Bu çekişmeden başarıyla çıkan 41. dakikada Galatasaray oluyor. Kornerle başlayan, paslaşmayla devam eden bir atak sonucunda Gomis’in asistiyle Galatasaray’ın ‘golcüsü!’ Tolga, bu maçtaki golünü atarak sırasını savıyor; sıra Gomis’e geçiyor. O da atıyor atmasına ama bu maçta Sivasspor’un çalıştığı muhtemel derslerden biri de Gomis! Biraz bunun biraz da gol atma hevesinin etkisiyle 5. kez ofsaytta kaldığı bu maçta, 6.sında top ağlara gitse de (ki çok ince bir nüansla!) geçerli sayılmıyor. 70’de Tolga bir daha çıkıyor sahneye. Ceza sahasından açılan topu tamamlıyor ve 2. golü imzalıyor.

Zaaflar var ama...
Maçın 3. golü, elle oynama kararı sonucunda verilen penaltı sonrasında Gomis’ten geliyor. Bu maça kadar pek göze batmayan zaafları da sıralayalım: Rakip önlemini aldığında ve kapandığında, kilidi açacak ayakların yani Gomis ve Belhanda’nın daha fazla öne çıkması gerekiyor. Bir de telaş, savunmada oldukça riskli hatalar yaratabiliyor. Ve son saptama: Kazanılan 3 puan kadar önemli bir kazancı var bu maçta Galatasaray’ın. Sarı - Kırmızılılar dolu tribünleri ve içten tezahüratlarıyla her anlamda ‘eve’ dönmüş durumda… Ve geçen sezonun ‘korku evi’ artık tekrar ‘yuva’…  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Koltukta rahat 22 Nisan 2024
Kazanç ve kayıp 16 Nisan 2024
Hamur 3 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları