Rezaletin Mimarı!

27 Haziran 2014 Cuma

Alın şu Turgay’ı görevden Sayın Bakan Kılıç çünkü bu adam, bugüne kadar yediği naneler yetmiyormuş gibi giderayak basketbolu büyük bir kaosun içine itti. Evet beyim! Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Liv Hospital serisinin bu duruma gelmesinin baş sorumlusu Federasyon Başkanı Turgay Demirel’dir. Her topu taca attı, saklandı, abuk sabuk cezalar uydurdu, ceza verilecek yerde korkup kaçtı... Sonuç: Galatasaray, basketbol tarihine ‘rezalet’ olarak geçen bir karara imza atıp final maçına çıkmadı.
Eğer Turgay, serinin ilk maçından itibaren alması gereken tedbirleri almış olsa, şu anda Galatasaray’ın söyleyecek tek bir sözü olamazdı. (Ama bence bu durum Aysal’ın hatasını affettirmez.) Eğer hakemler, cezalı olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Galatasaray bençinin arkasına kadar gelmesine izin vermeyip, gerekirse oyunu durdursalardı, iş buralara gelmezdi. Üç anonsu fazlasıyla hak eden bir maçı iki anonsla bitiren korkak hakemlerin raporlarına değil, gözlemcinin ‘iç edilen’ raporuna bakarak ceza verilseydi, Galatasaray, son maçının ‘kadınlara ve çocuklara’ oynatılması nedeniyle şarlamazdı...
Ah! Alın size bir rezalet daha: Turgay Demirel federasyonu bir ilke imza atarak ‘kadınların çocuksuz, çocukların da yanlarında bir kadın olmadan salona gelemeyecekleri’ kararı aldı, seyirciyi 5 bin kişiyle sınırladı ve Abdi İpekçi’nin otoparkını kapattı o maç için. Yuh! Nerede görülmüş böyle saçma bir ceza? Kadınlara ve çocuklara oynama cezası vardı eskiden de ama buna kenar süsleri yapmak ne demekti?
Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu’nun alenen suç oluşturabilecek basın toplantısına ve Ülker Arena’da oynanan son maçta oluşturulan küfür korosuna tepki gösterseydi Türk spor tarihine ‘suç ortağı’ olarak geçmezdi. (Komik ama hakaret suçunu işlemek için de örgütlenmek suç sayılsaydı, bu örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişi de örgüt üyesi olarak cezalandırılırdı.)
Gönderin gitsin şu Turgay’ı bakan bey! Alsın FIBA onu güle güle kullansın. Zaten bugüne kadar devlet oylarıyla onu Federasyon Başkanı olarak tutmanızın nedeni bu değil miydi? Amaç hasıl oldu: Ülkesinde basketbol olmayan İzlandalı (İceland = Buz ülkesi) başkan, görev süresini bitiremeden vefat edince, sıra 20 yıldır kapının önünde yatan bizimkine gelmişti. Oldu işte FIBA Başkanı! Allah ona uzun ömürler versin ama... Lütfen Sayın bakanım, çekin onun elini Türk basketbolunun üzerinden!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları