Erdoğan'dan Abdullah Gül'e dolaylı cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da Başkanlık sistemi için yine oy istedi. Erdoğan'ın konuşmasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugün yaptığı Başkanlık sistemi açıklamalarına da dolaylı olarak gönderme geldi.

Yayınlanma: 20.02.2015 - 18:54
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlık sistemi için AKP'ye oy istemeye devam ederken, Abdullah Gül'ün bugün öğlen saatlerinde İç Güvenlik Paketi ve Başkanlık Sistemi ile ilgili yaptığı açıklama ise gündeme bomba gibi düştü.

İç Güvenlik Paketi'nin bir daha gözden geçirilmesini isteyen Gül, Başkanlık sisteminin Türk usulü bir başkanlık sistemi olmaması gerektiğini de söyleyerek Erdoğan'ın getirmek istediği Başkanlık sistemine açıkça tavır aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde “Bu seçimden sonra sorumluluklar daha da farklı olacak. Protokol cumhurbaşkanı değil, terleyen, koşan, koşturan cumhurbaşkanı… ”sözleriyle Abdullah Gül'e gönderme yapan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elazığ'da yaptığı konuşma da Gül'e dolaylı olarak cevap olarak algılandı.

Erdoğan konuşmasında "Neymiş diktatörlük, padişahlıkmış. Bunların hepsi boş laf" diyerek kendisinin istediği başkanlık sistemine karşı olanları ağır bir dille eleştirdi.

İŞTE ERDOĞAN'IN YAPTIĞI O KONUŞMADAKİ O SÖZLERİ

"Bir değişim, sistemde bir güncelleme yaptılar. ABD'nin demokrasisi ileri mi ileri, ekonomi ileri mi ileri hangi sistem var Başkanlık sistemi. Biz illa onu almak durumunda değiliz. Bir arı gibi her çiçekten nasibimizi alırız ondan sonra da kendi başkanlık sistemimizi yaparız. Geçmişte Rahmetli Özal başkanlık sistemi dedi, Demirel Başkanlık Sistemi dedi, Rahmetli Türkeş Başkanlık sistemi dedi ardından gelenler inkar ediyor. Rahmetli Yazıcıoğlu, Erbakan başkanlık sistemi diyordu. Gerçi şimdi onların mirasına oturduklarını iddia edenlerin bir kısmı çark ettiler, tam tersini savunuyorlar. Aslın tercihi ortada iken vekilin sözüne bakılmaz. Buna rağmen bu konuda şuanda maalesef arzu edilen ilerleme yok fakat halkta var. Ne güzel söylemiş Elazığlı kardeşim 'Tandır sıcakken ekmek tutar'. Evet demir tavında dövülür. Bize sadece hakaret, iftira demagoji yapıyorlar. Neymiş diktatörlük, padişahlıkmış. Bunların hepsi boş laf. Selin ağzı tutulur, elin ağzı tutulmaz. Baraj yaparsın bent yaparsın selin ağzını tutarsın bunlarınkini tutmak mümkün değil. İş yok sadece laf var laf. Onun için biz teklifimizi milletimize yapıyoruz, Gakkoşlara yapıyoruz. Biz dilekçemizi millete veriyoruz. Kabul ederse başımız gözümüz üstünde yeri var. Etmezse buna da saygı duyar yolumuza devam ederiz."

ABDULLAH GÜL NE DEMİŞTİ?

Başkanlık sistemi ile ilgili fikirlerinin sorulması üzerine Gül, “Benim bu konudaki fikirlerim biliniyor. Bu konuların bilinerek tartışılması çok önemli. Nasıl bir başkanlık? Çok önemli. Türk tipi bir parlamenter sistem yaşadık ve bunun sıkıntılarını gördük. Türk tipi bir başkanlık sistemi olmaması gerekir. Bir başkanlık sistemi olacaksa ABD’de olduğu gibi gerçekten kuvvetler ayrılığının açık seçik sarih bir şekilde yazıldığı, her şeyin çok iyi tarif edildiği gelişmiş demokrasilerde hukukun üstünlüğüne dayalı şekilde olursa şüphesiz o da demokratik bir sistemdir.” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler