Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı kaza geçirdi: Ağır yaralılar...

İş insanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'da denizde kaza geçirdi. Çiftin Zodyakla kayalıklara çarparak ağır yaralandığı ve Türkiye'ye getirildiği öğrenildi.

Yayınlanma: 25.08.2023 - 11:27
Abone Ol google-news

Esas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve aynı zamanda Doğan Holding'in Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın kızı olan Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'da denizde kaza geçirdi. Leras Adası'nda zodyakla kayalıklara çarpan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın ağır yaralandığı öğrenildi.

Habertürk'te yer alan habere göre Ali Sabancı'nın dalağının alındığı, aort damarında sorun olduğu ve Vuslat Doğan Sabancı'nın da durumunun ağır olduğu belirtildi.

TÜRKİYE'YE GETİRİLDİLER

Yatlarıyla Yunanistan'ın Leros Adası açıklarında tatilde olan Sabancı çiftinin, akşam yemeği için zodyak botla restorana giderken kayalıklara çarptığı belirtildi. Ağır yaralanan Sabancı çiftini, tesadüfen yakınlarından geçen teknedekiler fark etti. Teknedekilerin kurtardığı Sabancı çifti, adadaki hastaneye kaldırıldı.

Adada ilk müdahaleleri yapılan çift, daha sonra Bodrum'a getirildi. 

Olayda Ali Sabancı'nın dalağının alındığı, aort damarında sorun olduğu ve Vuslat Doğan Sabancı'nın da durumunun ağır olduğu belirtildi.

VUSLAT SABANCI'NIN DURUMU İYİYE GİDİYOR

Yapılan müdahalede Ali Sabancı'nın durumunun stabil olduğu, dalağının alındığı, kaza sırasında ise yüzünden ağır darbeler aldığı belirtildi. Vuslat Doğan Sabancı'nın durumunun iyiye gittiği bildirildi.

YUNANİSTAN'DA YEREL BASIN: 7 YARALI

DHA'nın Yunanistan'da yerel basında çıkan haberden aktardığına göre, gece yarısından kısa süre önce Leros ile Leipsos arasındaki deniz bölgesinde sürat teknesinin kayalıklara çarpması sonucu 7 kişi yaralandığı, ağır yaralanan 2 kişinin Leros Hastanesi'nde ameliyata alındığı ve yaralıların Türk vatandaşı olduğu belirtildi. 

ESAS HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA

Ali Sabancı'nın yönetim kurulu başkanı olduğu Esas Holding'ten söz konusu kazaya ilişkin açıklama geldi.

Holding'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir" ifadeleri kullanıldı.

ALİ SABANCI ENTÜBE EDİLDİ

DHA'nın haberine göre Ali Sabancı Leros'ta bulunan bir hastanede İstanbul'dan getirilen özel bir ekip tarafından ameliyat edilip entübe edildi. İç organlarında hasar olan Sabancı çifti, Bodrum'a getirildi. İlk müdahalenin ardından çift, deniz ambulansı ile Turgutreis Marina'ya getirildi. Sağlık ekiplerince karşılanan Ali Sabancı, Bodrum Turgutreis Limanı'ndan hava ambulansı ile İstanbul'a, Amerikan Hastanesi'ne sevk edildi.

BAKAN KOCA AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumları hakkında sosyal medya platformu X üzerinden açıklama yaptı. Bakan Koca "İş dünyasının ileri gelen isimlerinden Sn. Ali Sabancı, eşi Sn. Vuslat Doğan Sabancı ile ağır bir Deniz Kazası geçirmiş, kazada yaralanan Ali Bey ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul’a sevk edilmiş; genel durumu iyi olan eşinin de ambulans uçakla İstanbul’a sevki planlanmıştır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

 

Bodrum’da tedavi altına alınan Vuslat Doğan Sabancı'nın da daha sonra İstanbul’a sevk edildiği belirtildi. Çift Bodrum'a getirilirken Ali Sabancı'nın annesi Hayırlı Zerrin Sabancı da limanda çifti bekledi. Hayırlı Sabancı'nın oldukça üzgün olduğu görüldü.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler