Ebru Kılıçoğlu

Hani bana!

04 Nisan 2021 Pazar

Ömer Erdoğan maç öncesi iyi hazırlandıklarını belirtiyor altını çizerek. Sahadaki futbol da bunu teyit ediyor. Onlara ‘destek olan’ önemli etkenler var Galatasaray tarafında: Sahadaki kadro ve enteresan dizilişi! Fatih Terim, cezalı olarak tribünde olacağı bu maçta taktiği yine 4-1-4-1’e döndürmüş ama ona eşlik edecek futbolcuları ‘ortaya karışık’ düşünmüş! Stoperdeki Fernandes’ten, göbekteki Ömer’e kadar yerinde olan-olmayan herkes durumu yadırgamış. Bu da sahaya ‘olmayan’ futbol olarak yansıyor. 

6. dakikada Muhammed’in bir şutu var. Bunu saymazsak Galatasaray oyuncu değişikliklerinin geldiği 46. dakikaya kadar, gol yemek dışında hiçbir aksiyon göstermiyor. Nitekim 21. dakikada asistini Akintola’nın yaptığı ve Diouf’un attığı golü sadece savunma değil ceza sahasına toplanan tüm futbolcular seyrediyor. Bunu 29’da Ribeiro’nun usta şutuyla gelen gol takip ediyor. Bu dakikadan sonra Galatasaray ergen triplerine girip sahadaki oyundan çok ‘Başına gelen olmaz işler’e dertlenmeye konsantre oluyor. Öyle bir durum ki bu ne savunma yapabiliyorlar ne de gol atmayı düşünüyorlar. Kendi sahalarına kapanıp yasak savıyorlar. Bu durum ikinci yarıda gelen 4 oyuncu değişikliğiyle biraz değişse de atak zenginliğine ya da baskıya dönüşemiyor. Zira giren oyuncuların amacı oyunu güncellemek ama takım komple güncellenince zaten karışmış kafalar iyice bocalıyor. Kim kiminle, nerede, nasıl? Bu sorulara sahada cevap arayan Galatasaray; ne yaptığını çok iyi bilen Hatay’a bir pozisyon daha veriyor ve 72’de Diouf’tan bir gol daha yiyorlar.

Özet? Galatasaray’ın avucuna konan şampiyonluk şansının kolunu, yönetim tamamen kişisel egolarıyla tutup kırmış ve hocaya rağmen Belhanda’yı yollamıştı. Ustaca kurgulanan gündem nedeniyle, hâlâ devam eden şansın konsantrasyon kısmı da hocanın tribüne yollanmasıyla ‘yolunmuştu’. Bu çorbaya teknik kadro, yaptığı değişikliklerle tuzu atıp ‘pişiriyor’. Eh bu kadar hazırlık olunca da takıma bol bol yemek düşüyor! Peki Galatasaray taraftarlarının ‘hani bana’ deme zamanı mı? Söz konusu Galatasaray olduğunda tabii ki değil. Ama bundan sonrası kolay mı? Tablo bugünkü gibi olacaksa, hiç değil!



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Rahat 6 Mayıs 2024
Çizik 27 Nisan 2024
Koltukta rahat 22 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları