Namuslu Olacağız

12 Nisan 2014 Cumartesi

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e, köşemizden seçmenlerin beklentilerini dillendiren bir mektup göndermiştik. Kendisinden yanıt geldi:
Bizler CHP’nin yeni kadroları olarak, belediyelerin kamu hizmeti ürettiği bilinciyle hareket ederek dürüst, namuslu ve şeffaf olacağız. Oy versin ya da vermesin tüm yurttaşlarımızı kucaklayacağız ve hizmeti herkese götüreceğiz. Genç kuşaklar olarak başarılı olmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Akılla, tutkuyla, aşkla çok çalışacağız. Belediyenin bir rant odağı olmadığını, bir hizmet birimi olduğunu her yönüyle ortaya koyacağız. Asla küçük hesapların, kişisel hırsların, ekipçiliğin, bürokratik kuşatılmışlığın baskın hale gelmesine izin vermeyeceğiz. Örnek bir belediyecilik yapacağız. Çankayalılar verdikleri yüksek oyla bize olan inançlarını sandıkta gösterdiler. Şimdi sıra bizde.” 

Telefon Niye Kesilir?
Gazetemizin İstanbul’daki telefon kablolarının “Türk Telekom projesi kapsamında görülmediği” gerekçesiyle kesildiğini açıklayan Türk Telekom, Türkiye’nin en kârlı kamu kuruluşu olan PTT’nin telefon bölümünün AKP döneminde özelleştirilmesiyle bu işletmeye sahip olmuştu.
Türk Telekom’un şimdiki yönetim kurulunda görev yapan kimi isimlerin iktidar ile bağlantılarını şöyle sıralayabiliriz:
Muhammed Hariri (Türk Telekom Başkanı): Eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin amcası. Recep Tayyip Erdoğan, 2011’de Lübnan’da hükümet bunalımı yaşanınca, dönemin Lübnan Başbakanı Saad Hariri’ye katkı sağlamak üzere büyük çaba harcadı. Hariri kabinesinin içinde düştüğü bunalımı, hani neredeyse kişisel sorunu haline getiren Erdoğan, sorunu çözmek adına Lübnan’a gitti, İran Cumhurbaşkanı ile görüştü, Fransa Cumhurbaşkanı ile mektuplaştı. Şimdilerde kanlı bıçaklı olduğu Şam’ı bile ziyaret etti.
İbrahim Şahin (Türk Telekom Başkan Yardımcısı): AKP iktidarı boyunca vazgeçilmez TRT Genel Müdürü.
Abdullah Tivnikli (Türk Telekom Yönetim Kurulu üyesi): AKP’nin ilk Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile birlikte Bereket Vakfı kurucusudur. Unakıtan’ın bakanlığı döneminde gerçekleşen telefon özelleştirmesinin başrol oyuncularından. Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile birlikte adı, üstü örtülen “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek” soruşturmasında yer aldı. Yöneticisi olduğu Kuveyt Türk Bankası’nın, yolsuzluk operasyonunda tutuklanıp bırakılan Rıza Sarraf’ın paravan şirketler aracılığıyla yaptığı milyarlarca dolar ve Avro’luk para transferlerine aracılık ettiği haberlere konu oldu. Kemal Kılıçdaroğlu, 2008’de, PTT’nin T’sinin özelleştirilmesi sırasında devreye kimi “gizli ortaklar”ın girdiğini ileri sürmüş, Tivnikli’ye bu süreç içinde birilerinin “yediemini” olup olmadığını sormuştu. Tivnikli bu savları reddetmişti. Dönemin Ankara Cumhuriyet Savcısı Ömer Süha Aldan, özelleştirme sürecinde Dubai’ye gönderildiği ileri sürülen paralar konusunda soruşturma açmıştı. Ancak Aldan’ın dosyadan alınması üzerine soruşturma sonuçlandırılamamıştı. Tivnikli ayrıca, 17 Aralık sonrası soruşturmalarda sıkça adı geçen, Başbakan ve ailesine yakınlığı ile bilinen Latif Topbaş’ın da Akabe İnşaat şirketinden ortağıdır.
Fahri Kasırga (Türk Telekom Yönetim Kurulu üyesi): AKP döneminde Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı, Adalet Bakanlığı, Başbakanlık Başdanışmanlığı yaptı. Şu anda Başbakanlık Müsteşarı. Recep Tayyip Erdoğan’ın malvarlığındaki ciddi artış nedeniyle açılan davada “haksız mal edindiğine ilişkin aleyhinde yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığı” gerekçesiyle verilen beraat kararına kamu adına itiraz etmeyen eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olarak da tanınıyor.

Orman Talanı Yüzdesi 
Doğa dostu Yücel Çağlar, seçim sonuçlarına, AKP’nin çıkardığı “2B Yasası” diye tanımlanan elde balta orman kıyımına yol açacak uygulamalar açısından bakmış:
“En çok ‘2B arazisi’ olan iller arasında 45.5 bin hektar ile birinci sırada bulunan Antalya’da AKP’nin oyları toplamda yüzde 1.4 oranında arttı; ancak bu artışın yüzde 65.5’i ‘2B arazilerinin’ yüzde 57.9’unun bulunduğu 9 ilçede gerçekleşti. Antalya’daki ‘2B arazilerinin’ toplam yüzde 49.4’ünün bulunduğu 4 ilçede (Kaş, Kepez, Manavgat, Serik) AKP oylarını toplam yüzde 20.8 oranında artırdı. Partili arkadaşlarıyla birlikte orman arazilerinin satışlarını daha da kolaylaştıracak biçimde değiştirilmesi için yasa önerisi veren Menderes Türel’in seçimi kazanması, bu yönüyle de rastlantısal değildir.”
Ankara’da bir tiyatronun bahçesindeki ağaçlara, tavuklara, sülünlere ve güvercinlere bile kıyanların ülkesiyiz artık biz...

Çürürse  
Recep Tayyip Erdoğan’ın dayısının cenazesinde lokum dağıtan Kızılay’ın kendisine bağışlanan Renda Köşkü’nü çürüttüğünü yazmıştık. Okurumuz Zehra Top “Köşk çürüse kimin umurunda?” diye sorup ekliyor:
Yandaşlar bekliyor, köşkü tarihi değerden çıkarır, AVM ya da rezidans yaparlar.” 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

IMF Defteri 27 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları