Şeytanın şeytanlığı

27 Eylül 2015 Pazar

Adam 13 yaşında küçücük bir kıza (üstelik kızın kızlığı bozulmasın diye) defalarca arkadan tecavüz etmiş. Şöyle sesleniyor: “Kızım, kusura bakma, benim de senin yaşında bir kızım var. Ama şeytana uydum, ramazanda gel de karnını doyurayım.” Kanınız dondu değil mi? Ah bu şeytan tüm kötülüklerin anası.
Adam boşanmak isteyen karısını yirmi yerinden bıçaklayıp öldürmüş. Hâkim karşısında, boynunu büküp şöyle diyor: “Hâkim bey, vallahı billahi şeytana uydum.” Yahu bu şeytan nasıl bir şey? İnsanın kulağına şöyle mi fısıldıyor: “Tecavüz et ! Karını, kızını öldür!”
Korktum vallahi. Adam rüşvet alıyor, “şeytana uydum” diyor. Polis ölesiye insan dövüyor, “şeytan yaptırdı” diyor. Şimdi nedir, necidir bu şeytan? Bütün tek tanrılı dinlerde şeytan şöyle tanımlanır: “Tanrı’ya başkaldırdığı için cennetten kovulan bir melek.” Tanrı’ya neden, niçin başkaldırdığı da pek tanımlanmaz. Belki de şöyle sorular sormuştur: “Tanrım, yeryüzünde çok büyük bir adaletsizlik, haksızlık yaşanıyor. İnsanların büyük çoğunluğu açken küçük bir azınlık çıldırmış bir halde dünya nimetlerini tüketiyor. Burunlarının ucuna kadar en büyük günah saydığın kibir bataklığına batmışlar. Sonra Tanrım yeryüzü hak etmediği malları, toprakları çalanlarla dolu. Anlamıyorum, adam işçisini üç kuruş paraya çalıştırıyor, elde ettiği geliri karılarla kızlarla vur patlasın çal oynasın yiyor. İnsan için en büyük tehlike olduğunu söylediğin uyuşturucunun ticareti yapılıyor. Uyuşturucu baronları lüks yatlarında kokain partileri yaparken zavallı uyuşturucuya alışmış gencecik kızlar, bedenlerini satıp uyuşturucu parası bulmaya çalışıyorlar. Tanrım insan öldürmek en büyük günahtır demiştin ama yeryüzü sürekli savaş alanı. Bilmiyor musun Tanrım, bu işte tek kazanan silah tacirleri. Neden sen hep zenginlerden yanasın? Neden onların insan kanıyla beslenmesine ses çıkarmıyorsun? Sonra neden yeryüzü bir cennet olmuyor?”
Tanrı’nın bu sorulara ne yanıt verdiğini hiçbirimiz bilemeyiz. Ama çok öfkelendiği gerçek, şu şeytan denilen melek cennetin tüm düzenini bozacak, “haydi yallah kovuldun!” demiş. Demiş ama şeytanın sorduğu sorular da kafasına takılmış. Şeytan akıllı, sorduğu soruları yeryüzünde yayabilir, insanlar da bu soruları sorabilirler. Öyleyse demiş, şeytanı tüm kötülüklerin anası ilan ediyorum!
Gerçekten öyle de olmuş, kim ne kötülük yapsa hemen şeytana yüklenmiş. Bu öyle bir yayılmış ki, dünyanın döndüğünü söyleyen bilim adamları öldürülmüş, doğanın bize verdiği şifalı otlarla ilaç yapan kadınlar cadı denilerek yakılmış. Yani sizin anlayacağınız, bu haksızlıklarla dolu yeryüzü düzeninin değişmesi gerektiğini söyleyenler, bunun için çaba harcayanlar, yaşamlarını feda edenler şeytanın işbirlikçileri olarak damgalanmış. Bu arada cennetten kovulup yeryüzüne inen şeytan, kocalmasına rağmen sorduğu sorulardan vazgeçmemiş.
Ancak yeryüzünde kimse masum değilmiş. Herkesin kendine göre bir günahı varmış ve insanlar illa ki, bu günahlardan arınıp cennete gitmeyi kafaya takmışlar. Hıristiyanların kutsalı papa bir gün şöyle buyurmuş, “Bu pazar Vatikan’da herkesi günahlarını affedeceğim.” Alana bir milyondan fazla kişi toplanmış. Laf aramızda Vatikan pek çok devletten daha zengindir. İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerle işbirliği yapmış ve kasasını daha da doldurmuştur. Hıristiyanların kutsalı olur da Müslümanların olmaz mı? Onlar da hacca gidip yedi taş atarak şeytanı taşlamaya başlamışlar. Ve şaşılacak bir şey, her yıl şeytan taşlamaya gidenlerin sayısı artmış. Bu işe Tanrı bile şaşmış.
Evet şimdilik durum bu, ileride şeytan ne işler çevirir bilemem.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları