Kış günlerinin sıcak ve şifalı adresi: Kaplıcalar

10 Aralık 2023 Pazar

Kışın stresli ve yoğun tempolu günlerinin ardından bedenimizi ve zihnimizi şımartmanın en güzel yollarından biri, termal otel tatilleri. Türkiye'nin doğal termal kaynakları, yüzyıllardır insanların sağlık ve zindelik arayışlarında önemli bir role sahip. Ülkemizde birçok bölgede bulunan termal sular, şifalı özellikleriyle ünlü. Termal oteller sıcacık havuzları, spa merkezleri ve Türk hamamları ile kış mevsiminde adeta cenneti yaşatıyor.

Kaplıcası olan otellerde kalmanın en keyifli yanı ise buz gibi havada açık havuzda yüzmek. Jakuzili havuzlar, çamur banyoları, sauna, buhar odaları ile termal oteller hem bedenen hem ruhen arınmaya yardımcı oluyor.

İşte Türkiye'de termal tatil yaabileceğiniz bölgeler:

Bursa 

Bursa, Türkiye'nin termal turizmde öncü şehirlerinden biri. Özellikle Çekirge ve Çınarlı bölgeleri, şifalı sularıyla bilinir. Tarihi hamamlarıyla ünlü Çekirge'de bulunan oteller, termal suların yanı sıra doğal güzellikleriyle de dikkat çekiyor.

Yalova:

Yalova, İstanbul'a yakınlığıyla ve termal tesislerinin çeşitliliğiyle biliniyor. İstanbul'da yaşayanların hafta sonu kaçamağı yapmak için ideal adresi... Doğal güzelliklerle, sağlık ve huzur veren termal sularla dolu bu şehir, bedeninizi ve zihninizi dinlendirmek için mükemmel bir yer. 

Pamukkale:

Pamukkale, beyaz travertenleri ve antik havuzlarıyla ünlü. Kışın bu doğal güzellikleri ziyaret ederken konaklama için termal otelleri tercih edebilirsiniz. Bu özelliği ile Pamukkale hem tarihi güzellikleri ziyaret etme imkânı hem de doğal termal suların keyfini çıkarma fırsatı veriyor.

Afyonkarahisar:

Afyon, Türkiye'nin termal turizmde en önemli merkezlerinden biri. Benim de kişisel olarak termal otel tatilindeki bir numaralı tercihim Afyon. Kaplıcaları, içmeleri, çamur banyoları ve maden sularıyla sağlık turizminin en önemli adreslerinden olan Afyonkarahisar'da tesis çeşitliliği de fazla. Afyon'da 5 yıldızlı otelde ya da devremülklerde kaplıca hizmeti alabiliyorsunuz.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları