‘Törkiş Çayna’

08 Şubat 2016 Pazartesi

“Balık mı arıyorsun, ağaca tırmanma.”
Böyle diyor bir Çin atasözü… Beşiktaş için “Fırsat” maçıydı. “Fırsat” da ağaçta değil sahadaydı. En büyük rakibi tökezlemişti. Şampiyonluk için merdivenler teker teker çıkılmalıydı. Sevinme işi de sezon sonuna bırakmalıydı… Yıllardır yakalanan fırsatlar, pençesinin içinden “çalınmıştı”… Boyko maç öncesinde sahaya çıktığında ortalık yıkıldı ama, Tolga 1. dakikada yaptığı kurtarışla da adeta “Kaleyi sana vermem” dedi. Çünkü bu, sıradan değil, suyun akışını engelleyen bir kurtarıştı. Beşiktaş 1. dakikadaki bu sersemce “adam kaçırmadan” sonra sanki sahada “şiir dizdi”. İyi şair, iyi kelimeleri; iyi takım da iyi oyunu yan yana getirirdi. Beşiktaş da öyle yaptı. Paslar birbiri ardına yapılırken, 2 gol de arka arkaya dizildi.

Olcay’ın kaçırdıkları
Beşiktaş maça, yeni transferlerinden Marcelo ile başlamıştı. Quaresma bile yedekti. Rhodolfo’nun maçın başında sakatlanması ile Delgado kendini sahada buldu. İstanbul’un “gurbet elinde” bulunan stat, Beşiktaşlılar tarafından doldurulmuştu. Herkes teknik direktördür ya, ben de olayım biraz. Ben olsam, Bu maça Olcay ile değil Quaresma ile başlardım. Olcay’ın kaybettikleri ve kaçırdıkları göz önüne alınırsa, ilk yarıda fark açılmış olurdu. İlk devre 2-0 bitti ama anlaşılıyor ki, bu maç için “perşembenin gelişi çarşambadan belliydi”. İkinci yarı, Sosa’nın kestiği topu Gomez tek vuruşla gole çevirince 3-0 oldu. İsmail’in kestiği topa yine Gomez vurdu ve 4-0 oldu. Olcay’ın sahada tutulması “Quaresma’ya bir Çin seferi görünüyor” dedirtiyordu.
Bakın, bir Çin atasözü der ki; “Topla bavulunu gel bize”!
Bir Anadolu atasözü der ki, “Topladıysan bavulu git”!
Bir kapitalist atasözü der ki, “Ucunda para varsa durma”!
Yok aslında böyle atasözleri. Ama bizimkiler birer ikişer Çin’e gitmeye başladı. Duydum ki bavulunu toplayan Çin’e gidiyor, ben de valiz hazırladım. Bi’bakarsın sıra bize gelir. Artık şansımıza Bonkok mu çıkar, Tayland mı... Belki de Honkok...
Ne diyor, klasik Türk erkeğinin atasözü: “İkili görüşmeler iyidir, git görüş”(!) Bu maçta biraz edebiyat yapacaktım ama gerek kalmadı.
Çünkü, Beşiktaş şiir gibi top oynadı…  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Hayalgücüspor 8 Ağustos 2018
‘Satarım Sattırmam’ 24 Temmuz 2018
VAR ya da HAM 19 Temmuz 2018

Günün Köşe Yazıları