‘Bellrock(*)’ – ‘Five Hills(**)’! (11)

20 Şubat 2015 Cuma

“Ey kahraman Türk kadını sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” “Bellrock’ta” laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk...

***

“Dans nedir, fatiha oku...”
“Kadına şiddet abartılıyor. Ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum!”
“Ben kalkıp, kadının Allah’ın erkeklere emaneti olduğunu söylüyorum. Bu feministler var ya, ‘Ne demek diyor kadın emanetmiş, bu hakarettir’ diyor. Ya senin bizim dinimizle, medeniyetimizle ilgin yok ki!”
“Five Hills’de” sultanlığa özenen Recep Tayyip Erdoğan...

***

“Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak...” TBMM’ye vedaya hazırlanan Veziriazam Vekili Bülent Arınç..

***

“Kadınlar hafifçe dövülerek korkutulmalıdır!” 8 Mart “Kadınlar Günü” nedeniyle 2013’te Kırıkkale AKP İl Başkanı Mehmet Demir...

***

TBMM’de söz sırası ihlaline karşı çıkan HDP’li iki kadın milletvekili Pervin Buldan’a ve Sebahat Tuncel’e AKP’liler saldırdı. Tuncel elinden, HDP’li Ertuğrul Kürkçü başından yaralandı. Ayrıca CHP’li Musa Çam’ın kaburgası çatladı. Aykut Erdoğdu ve Mehmet Tanal da çeşitli yerlerinden yara aldılar. AKP’liler “İki kadın kendilerini yaraladılar!” demezler mi!
“İki kadın milletvekili, Özgecan olayından sonra öyle bir intiba vermek istiyorlar ki kadın milletvekilleri gidip kürsüyü işgal ediyor. Kadınlığı provokasyon unsuru olarak kullanıyorlar!” Veziriazam Ahmet Davutoğlu...
“Milletin seçtiği devlet başkanından diktatör olmaz. Başkanlık Türkiye’yi şaha kaldırır. Kendi başkanlık sistemimizi buluruz!” Bu sözleri söyleyen sultanının, bir atı bile şaha kaldıramadığını, çok iyi biliriz... Balık baştan kokmaya başlayınca toplumun cinnet geçirmesi, insanlıktan sapmaların başlayıp sapıklıkların artması da doğal değil mi?

***

Mersin – Suphi Altındöken adlı sanık Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan’a tecavüz etti. Bıçaklayarak öldürdü... Cesedini de yaktı. İnsanlar bu sapıklık karşısında Türkiye’de sokaklara döküldü.
Yalnızca dünkü gazetelerden bazı satırları aktaralım...
İstanbul – Arkadaşlarıyla oynarken attığı kartopunun dükkânının camına çarptıran gazeteci Nuh Köklü’yü işyerinin sahibi Serkan A, sopayla dövdü, kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Köklü’nün “Keşke rüya olsa!” biçimindeki son sözlerini arkadaşları “Rüya değil kâbus!” sözleri ile yansıttılar. Katil “Deli raporum var, yarın da çıkarım...” dedi.
Ankara - Bahadır K. 14 yaşındaki S.Ö’yü Adana’ya kaçırıp 3 ay boyunca tecavüz etti. Dilendirdi. Erkeklere pazarlamaya kalktı. Bereket, polis feci sonucu önledi.
Antalya – Abdullah Çiçek’in (27) Zeliha Tavşancı’yı (66) sokakta 21 bıçak darbesiyle öldürmesi kamera kaydıyla ortaya çıktı. Katilin deli raporu varmış!
Diyarbakır – Bağlar ilçesinde, uyuşturucu kullanan çaycı Ramazan B. (41) 3 çocuk annesi eşi Emine’yi ruhsatsız silahla öldürdü.
İstanbul – Ayhan O. eşi Merve’yi (22) doğum yaptıktan 3 gün sonra dövdü, bebeği kaçırdı.
İstanbul - Fatih’te 23 saat içinde ablası Songül de dahil 4 kişiyi öldüren Deniz Şahin’e 7. Ağır Ceza Mahkemesi dört müebbet hapis cezası verdi.
İstanbul - Çengelköy’de şizofren olduğu söylenen Tahir K. 17 yıllık eşi Kübra’nın (42) kaybolduğunu polise bildirdi. Oysa eşini bıçakla öldürdüğü, cesedi parçalayıp çöpe attığı ortaya çıktı.
Zonguldak – Ereğli’de Deniz Boyraz, eski sevgilisi Gizem Tunç ile sevgilisi taksi şoförü Murat Erdoğan’ı bağ evinde öldürmüştü. Mahkeme sanığa 50 yıl, kanıtları gizleyen babasına da 1 yıl hapis cezası verdi. Kızın babası Yunus Tunç, kararı Yargıtay’ın bozarak, en az 2 kez müebbet hapis cezası vermesi gerektiğini söyledi.
Edirne- Trakya Üniversitesi öğretim görevlisi Nagehan Polat’ın dosyası zamanaşımı nedeniyle kapatıldı. 1994’te bir mezarlıkta tecavüz edip iple boğan O.D. yakalanmış, 6 yıl yatmış, ancak bu süre içinde başkaca kanıt bulunamadığından zamanaşımı doğmuş!
Afyonkarahisar –15 yaşında kızla cinsel ilişkide bulunan ve çıplak görüntüleyen bir sanığı yerel 1. Ağır Ceza Mahkemesi mahkûm etmiş, ancak Yargıtay’ın ilgili dairesi beraat ettirmişti. Fakat Yargıtay Ceza Genel Kurulu yerel mahkemenin kararını onayladı!

***

Bunlar dünkü haberlerdi... Biraz daha gerilere genel olarak gidelim... Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için 2012’de bir yasa yürürlüğe girdi. Bu amaçla “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” ile 2008’den bu yana öldürülen kadınların çetelesini tutan www. anitsayac.com sitesinden yararlanacağız.
Yasaya sığınarak koruma isteyen kadınlar evlerine gönderilince, şiddet 2.5 kat artmış. 2011’de 121 olan kadın cinayeti sayısı 2014’te 294’e çıkmış. Bunların dörtte biri 25 yaşın altındaymış. 2015’in ilk 6 haftasında 37 kadın öldürülmüş.
Medyada kadına yönelik şiddet haberlerinde yüzde 22 artış gözlenmiş.
2014’ün dokuz ayında yazılı basında 60 binin üzerinde haber çıkmış. Interpress’in ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergide çıkan haberler üzerinde yaptığı araştırmasına göre, 2014’te kadına yönelik şiddet haberleri 61 bin 87’ye ulaşmış.
Kadın cinayetleri hakkında 5 bin 383; psikolojik şiddet 4 bin 491; erkek şiddeti 4 bin 204; cinsel taciz ve cinsel saldırı 2 bin 544; ekonomik şiddet konusunda ise 2 bin 42 haber yayımlanmış!
İşte Sultan’ın Yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin portresi...
(*) Çankaya – (**) Beştepe  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları