2017’de işe alımda hangi beceriler öne çıkacak?

26 Kasım 2016 Cumartesi

Dünyanın en büyük profesyonel ağı ve iş rehberi Linkedin kendisindeki milyonlarca veriden yola çıkarak bir analiz yapmış ve 2016 yılında işe alımlarda hangi becerilerin daha öne çıktığını belirlemiş. Buna göre dünya genelinde en fazla talep gören iş alanları şöyle:
1- Bulut ve Dağıtık işleme hesaplama.
2- İstatiksel analiz ve veri madenciliği.
3- Web mimari ve geliştirme altyapısı.
4- Orta katman ve entegrasyon yazılımları.
5- Kullanıcı arayüzü tasarımı.
6- Ağ ve bilgi güvenliği.
7- Mobil geliştirme.
8- Veri Sunumu.
9- SEO/SEM arama motoru optimizasyonu pazarlaması.
10- Depolama sistemleri ve yönetimi.
Tüm bunlar dijital ekonominin tüm sektörlerde hızla yayıldığını da gösteriyor. 2017 yılı yine bu doğrultuda ilerleyecek. Linkedin, kendi sonuçlarının yorumunu da şöyle yapıyor:
İşverenler rekabet edebilir olabilmek adına bu becerilere sahip kişileri işe almak zorunda.

Çin’de ‘başvuru’ rekoru
WIPO, Çin’in 2015 yılında bir milyondan fazla patent başvurusu alarak bu alanda rekor kırdığını açıkladı. Dünya Fikri Mülkiyet Hakları Örgütü (WIPO), Çin’in 2015 yılında bir milyondan fazla patent başvurusu alarak bu alanda rekor kırdığını açıkladı.
Çinhua ajansının WIPO açıklamasına dayandırdığı haberinde, Çin Patent İdaresi’nin 2015 yılında ülke içinden ve dışından 1 milyon 101 bin 864 patent başvurusu aldığı bildirildi.
Dünyada geçen yıl toplam patent başvurusunun yaklaşık 2.9 milyon olduğu ifade edilen haberde, bir önceki yıla göre 2015’te başvuru sayısında yüzde 7.8 artış gözlendiği kaydedildi.
Dünyada geçen yıl en çok patent başvurusu, Çin’den sonra, ABD, AB, Japonya ve Hindistan’a yapıldı.

Trump’a misilleme
Çin, mallarına ABD’de ağır gümrük vergisi gelirse WTO kaynaklı haklarını savunacağını açıkladı. Trump, seçim kampanyasında Çin için “Bizi öldürüyor” demiş ve 20 Ocak’ta başkanlık görevini aldıktan sonra ABD’nin Çin karşısındaki ticaret açığını daraltacak adımlar atacağını söylemişti. Bu adımlar arasında Beijing’in “para birimi manipülatörü” olarak yaftalanması ve Amerikalı imalatçıların hakkının yenmemesi için Çin mallarına yüzde 45’e varan gümrük vergileri getirilmesi var.
Çin’in WTO’daki yardımcı uluslararası ticaret temsilcisi Zhang Xiangchen, Çin’in WTO’daki haklarını korumak için ne gibi adımlar atacağını açıklamadı. WTO kuralları, üyelerin korumaya söz verdikleri gümrük vergisi düzeylerini tek yanlı olarak artırmalarına izin vermiyor.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Biz modern insanlar... 12 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları