Kızı ve şoförü öldürülen Zindaşti: Hedef bendim

Büyükçekmece'de lüks bir cipe gerçekleşen silahlı saldırıda ölen 19 yaşındaki Arzu Şerifi Zindaşti'nin babası Naci Şerifi Zindaşti, "Daha önce tehdit aldım. Çocuklara birşey yapacaklarını zannetmiyordum. Hedef bendim" dedi.

Yayınlanma: 27.09.2014 - 12:01
Abone Ol google-news



Arzu Şerifi Zindaşti'nin cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Büyükçekmece Aybars Ak Camii'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazı ardından Arzu Şerifi Zindaşti, Büyükçekmece Yeni Mezarlığında toprağa verildi. Saldırıda şoförü ve kızı ölen Naci Şerifi Zindaşti basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Zindaşti, "Emniyete bilgi verdim. Uluslararası bir uyuşturucu kaçakçılığı şebekesi var. Bunlar dünyanın her yerinde at koşturuyorlar. Devlete bilgi verdim, gereğinin yapılacağına inanıyorum" dedi.


"Daha önce tehdit aldım" diyen Naci Şerifi Zindaşti, "Beklediğimiz birşeydi. Çocuklara birşey yapacaklarını zannetmiyordum. Hedef bendim" diye konuştu. Ergenekon'da gizli tanık olarak dinlenmesiyle ilgili soru sorulan Zindaşti, "O konuyla alakalı değil" ifadesini kullandı.


Lüks cipe silahlı saldırı: Bir ölü, bir yaralı - VİDEO

















SALDIRGANLAR 3 KİŞİ

Habertürk'ün haberine göre olay yerine giden gizli tanık, araçta kendisinin değil eşi ile kızının bulunduğu belirterek, “10 dakika önce evden çıktılar. Kızımı üniversiteye bırakacaktı” dedi. Polis saldırının hedefinin gizli tanık olduğu ancak cipte bulunmadığı için kurtulduğu ihtimalini değerlendiriyor. Saldırganların 3 kişi olduğu, birinin direksiyonda beklerken ikisinin silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edildi.

SALDIRGANLAR SAHTE PLAKALI ARABA KULLANMIŞLAR

Büyükçekmece’de lüks cipe yapılan ve iki kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı olayıyla ilgili polis soruşturması sürüyor. Lüks cipin sahibinin Ergenekon Soruşturması'nda gizli tanık olarak ifadesinin alındığı öğrenilirken, olayla hayatını kaybeden 23 yaşındaki Devrim Öztunç’un Yunanistan’da ele geçirilen 2 ton uyuşturucusunun ihbarcısı olduğu iddiaların değerlendirildiği belirtildi. Saldırının kesin sebebinin ve kimler tarafından yapıldığının ortaya çıkarılması için uzun soluklu bir çalışma başlatıldığı öğrenildi. Öte yandan saldırganlar tarafından kullanılan otomobilin üzerindeki plakanın sahte olduğu belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma Narkotik Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülüyor. Yapılan çalışmalarda saldırıda kullanılan otomobilin sahte plakalı olduğu belirlendi. Saldırıda hayatını kaybeden Arzu Sharifi Zindashti’nin babasının Ergenekon Soruşturması sırasında savcılık tarafından gizli tanık olarak ifadesine başvurulduğu tespit edildi. Öte yandan bu kişinin yanında çalışan saldırıda hayatını kaybeden Devrim Öztunç’un ise Yunanistan’da yakalanan 2 ton uyuşturucuyu ihbar eden kişi olduğu iddiaları ise değerlendiriliyor.

YÜZLERCE SAAT GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜSÜ İNCELENİYOR

Polis saldırıyla ilgili bölgede ve cipin güzergahı boyuncu yüzlerce saat güvenlik kamera görüntüsüne el koyarak incelemeye aldı. Saldırı gününden 10 gün öncesine kadar ki görüntüler incelenerek saldırganların olaydan önce yapmış olabilecekleri keşif çalışmaları deşifre edilmeye çalışılıyor.

BÖLGEDEKİ TÜM CEP TELEFONLARI TESPİT EDİLDİ

Saldırı sırasında bölgede bulunan tüm cep telefonları tespit edilerek bu telefonlardan saldırı öncesi ve sonrasında yapılan tüm görüşmeler inceleme altına alındı.

BOŞ KOVANLAR KRİMİNAL LABORATUARDA

Olay Yeri İnceleme Ekipleri tarafından olay yerinden toplanan boş kovanların ise kriminal polis laboratuarında incelemesi sürüyor. Yetkililer saldırıyla ilgili tüm bilgilerin değerlendirildiğini, şu ana kadar onlarca kişiyle görüşme yapıldığını belirterek saldırının sebebi ve kimlerin yaptığını tespit edebilmek için uzun soluklu bir çalışma başlatıldığını söylediler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler