"Libya'ya insani yardım gönderilmeli"

Fransa hükümet sözcüsü François Baroin, Libya'da askeri müdahaleye değil, insani yardıma öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 01.03.2011 - 10:01
Abone Ol google-news

ABD'den dün yapılan, ABD gemilerinin ve savaş uçaklarının Libya'nın yakınlarındaki bölgelere doğru hareket ettirildiği açıklamalarıyla, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın Libya halkını korumak amacıyla Libya üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulması için çalışacakları şeklindeki sözlerinin ardından France 2 televizyonuna konuşan Baroin, ''(Libya'da olanlardan) Kesinlikle dehşete düştük. Diğer AB üyesi ülkelerle insani yardım konusunda koordinasyon halindeyiz'' dedi.

Baroin, Muammer Kaddafi'yi devirmek amacıyla askeri bir müdahale konusundaki bir soruya ise ''Bu bir öncelik değildir. Öncelik insani yardımdır, daha fazla diplomasi değil'' dedi.
Libya'nın Bingazi kentine dün tıbbi malzeme ve tıbbi personel taşıyan 2 yardım uçağı gönderdiklerini belirten Baroin, Libya'ya yeni yardım uçaklarının da gönderileceğini kaydetti.
Fransa ve İngiltere, bu hafta içinde, Libya'daki halk ayaklanmasının görüşüleceği bir acil AB zirvesi düzenlemesi yönünde çağrıda bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler