Akar ve Fidan, Pakdil'le edebiyat konuşmaya gitmiş, Fenerbahçe konuşmuşlar

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın sosyal medyada eleştiri konusu olan Nuri Pakdil ziyareti, "edebiyat konuşmak için" gerçekleşmiş. Ziyarette en çok konuşulan konu ise "Fenerbahçe" olmuş.

Yayınlanma: 01.02.2017 - 11:22
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile AKP'ye yakın Yeni Şafak gazetesi yazarı Rasim Özdenören geçtiğimiz cuma günü yazar Nuri Pakdil'i ziyarete gitmişti. Orgeneral Akar ve Fidan'ın Pakdil'i ziyareti, sosyal medyada Pakdil'in geçmişte Cumhuriyet ile ilgili söylediği sözler nedeniyle eleştiri konusu olmuştu.

Hulusi Akar ve Hakan Fidan, Nuri Pakdil'i ziyaret etti sosyal medyadan tepki yağdı

AKAR LİSE YILLARINDA DA PAKDİL'İ TAKİP EDİYORMUŞ

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Hulusi Akar ve Hakan Fidan'ın yazar Nuri Pakdil ile bu ziyarette ne konuşulduğunu aktardı. Akar ile Pakdil'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği özel bir yemekte sohbet ettiğini anlatan Selvi, Akar'ın bu sohbette Pakdil'e edebiyata ilgi duyduğunu ve lise yıllarında Pakdil ile Rasim Özdenören'in çıkardığı dergileri takip ettiğini anlattığını yazdı. Selvi, geçtiğimiz cuma günü gerçekleşen ziyaretin de bu sohbette kararlaştırdığını anlatıyor.

EDEBİYAT KONUŞMAYA GİTTİLER, FENERBAHÇE KONUŞULDU

Selvi'nin yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

Nuri Pakdil’e her misafirine sorduğu klişe soruları soruyor. Hangi takımı tutuyorsunuz, Maraş’a gittiniz mi gibi. Ha bir sorusu daha var. Onu sona sakladım. Nuri Pakdil Fenerbahçeli, Hulusi Paşa’da Fenerbahçeliymiş. Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu’nun paylaştığına göre Hulusi Paşa, 2008 yılında 15724 numarayla Fenerbahçe’ye üye olmuş. Allah’tan ki olmuş, yoksa Nuri Pakdil, Fenerbahçeli olmayanı kınıyor. O kadar sıkı bir Fenerbahçeli. Paşa, Maraş’a iki kez gitmiş. Birinde albay rütbesiyle, diğerinde general olarak. Nuri Pakdil, Kudüs şairi olarak bilinir. Ama ilginç, sohbette Kudüs gündeme gelmemiş. Ama 27 Mayıs sorusunu ıskalamamış. 27 Mayıs’ta neredeydiniz sorusuna Hulusi Paşa, o tarihte yaşının çok küçük olduğu karşılığını vermiş. 1952 doğumlu olan Hulusi Akar o zaman 8 yaşında. Nuri Pakdil ile Rasim Özdenören ise İstanbul’da İbn’ül Emin Mahmut Kemal Erkek Talebe yurdunda kalıyor. Hulusi Paşa, Rasim Özdenören’in denemelerini okuduğunu anlatıyor, “Kafa Karıştıran Kelimeler, okuduğum ilk kitabınızdı” diyor.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamını okumak için tıklayın.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler