Parkta canlı performans sanatseverlerin büyük ilgisini topladı

AKADEMİSYEN ressam Hacer Doğan ikinci kişisel resim sergisini açtı, açık havada canlı performans çalışmasıyla da sanatseverlerin büyük ilgisini topladı.

Yayınlanma: 28.07.2017 - 12:57
Abone Ol google-news


Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu ressam Hacer Doğan'ın Aydın Kazan Sanat Galerisi'nde açılan sergisinin kurdelesini üniversite hocaları birlikte kesti. Hocalar, Doğan'ın akademik resim çalışmalarından oluşan eserlerini hayranlıkla inceledi, başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

PARKTA SANAT ÇALIŞMASI
Ressam Hacer Doğan, açılış töreni sonrası galerinin bulunduğu Aydın Kanza Parkı'nda da canlı performans gerçekleştirdi. Doğan, zemine serdiği tuvallerin üzerine boyayı akıtma ve püskürtme tekniğiyle at figürleri çizdi. Doğan'ın müzik eşliğinde fırçasını tuvallere dokundurmadan yaptığı resimlerin çizimi sadece 5'er dakika sürdü. Açılışa katılan davetliler ile parkta dinlenen sanatseverler, Doğan'ın canlı performans resim çalışmalarını hayranlıkla izledi.

AMACIM SANATI SEVDİRMEK
Sanat çalışmalarının kapalı mekânlardan çıkarılıp park ve bahçelerde de sürdürülmesi için yoğun çaba gösteren ressam Hacer Doğan, "Amacım, açık havada canlı performans sergileyip resim sanatını çocuk, genç ve yetişkinlere sevdirmek, yaygınlaşmasını katkıda bulunmak" dedi.

Hacer Doğan'ın farklı tekniklerle ürettiği yağlıboya çalışması 30 resminin yer aldığı sergi 30 Temmuz Pazar gününe kadar açık kalacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler