15 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda yaşananlara ilişkin yargılamaya başlandı

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki faaliyetlere ilişkin görülen ve 534 sanığın yer yargılandığı dava görülmeye başladı.

Yayınlanma: 10.10.2017 - 13:00
Abone Ol google-news

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki faaliyetlerine ilişkin, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski başyaveri Albay Ali Yazıcı ve eski Alay Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış’ın da yer aldığı 279’u tutuklu, 534 sanığın yargılandığı dava bugün başladı. Sincan Cezaevi Yerleşkesi’nde yer alan Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müşteki ve taraf avukatları ve çok sayıda TRT Genel Müdürlüğü ve TRT çalışanı müştekiler katıldı.

İDDİANAMEDEN DETAYLAR
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede yer alan sanıklar, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs, Cumhurbaskanına suikast, askeri komutanlıkların gasbı ve silahlı terör örgütü üyesi olmaktan yargılanacak. İddianamede, eski Alay Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Başyaveri Albay Ali Yazıcı, eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Kurmay Albay Muhammet Tanju Poshor, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Devlet Bilgi Koordinasyon Müdürlüğünde Genelkurmay Temsilcisi eski Kurmay Albay Hüseyin Gözebe, eski albaylar Harun Olgun ve Rahmi Okan Çifteler, TRT baskınına giden eski yarbaylar Ümit Gençer ve Ekrem Işık da sanıklar arasında yer alıyor.
Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonu sanıklar, avukatlar ve müştekiler ile doldu. Salonda yer olmamasından dolayı tutuksuz erler dışarıda, duruşma salonu kapısı önünde bekliyor. Duruşmaya sanıkların kimlik tespiti ile başlanıldı.
Kimlik tespiti devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler