2022 LGS 1.nakil sonuçları açıklandı! 2. nakil başvuru tarihi ne zaman? LGS sonuç sorgulama...

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında geçtiğimiz hafta ilk nakil başvurularını aldı. Lise öğrenimi için boş kontenjanları öğrenerek okullarını değiştirmek isteyen öğrenciler, nakil sonuçları ile ilgili birçok soruyu merak ediyor. 2022 LGS 1.nakil sonuçları açıklandı! Peki, 2. nakil başvuru tarihi ne zaman? LGS sonuç sorgulama...

Yayınlanma: 01.08.2022 - 11:19
2022 LGS 1.nakil sonuçları açıklandı! 2. nakil başvuru tarihi ne zaman? LGS sonuç sorgulama...
Abone Ol google-news

LGS (Liseye Geçiş Sınavı) nakil sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. Lise adaylarının başvurularını yaptıkları nakil sonuçları 'meb.gov.tr' ve 'sonuc.meb.gov.tr' adreslerinden sorgulanabilecek. Bugün başlayan yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 1-5 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek.

LGS 1.NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI 

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarının 'meb.gov.tr' ve 'sonuc.meb.gov.tr' adreslerinden erişime açıldığını bildirdi.

LGS SONUÇ SORGULAMA EKRANI

LGS 2.NAKİL BAŞVURU TARİHLERİ

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 1 Ağustos ve 5 Ağustos tarihleri aralığında alınacak. Sonuçlar ise 8 Ağustos tarihinde açıklanacak.

Boş kalan kontenjanlara, hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvuruları 9-17 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak.

2 NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANMA TARİHİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün yaptığı açıklamada ikinci nakil sonuçlarınının açıklanacağı tarihi belirtirken şunları kaydetti:

"İkinci nakil yerleştirme sonuçları 8 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos'ta tamamlanacak. İkinci nakil yerleştirme sonunda da hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos'ta yerleştirme süreci tamamlanacak. Öğrenci ve velilerimizin hiçbir endişesi olmasın, çok az sayıda öğrencimiz kaldı onlar da müsterih olsunlar, süreç sonunda herkes mutlaka yerleştirilecek."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon