Demirören AVM, ödenmemiş borçlar nedeniyle Denizbank’a geçti

Demirören Grubu'na ait Demirören AVM, ödenmemiş banka borçları sebebiyle Denizbank’a devredildi.

Yayınlanma: 20.03.2023 - 13:37
Demirören AVM, ödenmemiş borçlar nedeniyle Denizbank’a geçti
Abone Ol google-news

İstiklal Caddesi’nde yapılışı sırasında büyük tartışmalar yaşanan Demirören Grubu’na ait Demirören Alışveriş Merkezi (AVM), borçları karşılığında Dubaili NBD Bank’ın sahibi Denizbank’a geçti.  AVM’nin adı İstiklal oldu.

Hürriyet Grubu’nu satın almak için kullandığı yaklaşık 850 milyon dolar krediyi ödeyemediği için mal varlıklarının büyük bölümü Ziraat Bankası’na geçen Demirören Grubu, 2006’da inşaatına başlayıp 2011 yılında açılışını yaptığı Demirören AVM’yi de ağırlıklı olarak finansmanını sağlayan Denizbank’a devretmek zorunda kaldı.

İstiklal Caddesi’nin tarihi binaları arasında bulunan ve 1933’ten sonra Tarihi Saray Sineması olarak bilinen AVM için inşaat süresince büyük protestolar yaşanmıştı. Dönemin Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, usulsüzlük yapılıp yapılmadığının tespiti için müfettiş görevlendirmişti. Bu incelemeler sonunda AVM’nin iki katının fazla olduğu tespit edilmiş ancak sadece bir kat tıraşlanabilmişti.

ZİRAAT DEVRALMIŞTI

Demirören 2021’de yarısından fazlası Ziraat Bankası ile olmak üzere yaklaşık 1,5 milyar dolarlık kredinin yeniden yapılandırması için görüşmelere başlamıştı. Ziraat ve gayrimenkul iştirakı da Demirören’e ait arsa ve binayı devralmıştı.

 

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler