Mali müşavirlerden depremzedelerle dayanışma mesajı: Yaralarımızı birlikte onaracağız

Mali Müşavirler, Muhasebe Haftası’nda kapsamında Taksim Meydanı’nda bir araya gelerek, depremde yaşamını yitiren yurttaşları andı. Yapılan açıklamada, “Yaralarımızı birlikte onaracağız. Üzerimize düşen her türlü göreve hazırız” mesajı verildi.

Yayınlanma: 02.03.2023 - 13:40
Mali müşavirlerden depremzedelerle dayanışma mesajı: Yaralarımızı birlikte onaracağız
Abone Ol google-news

Mali müşavirler, 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda bir araya gelerek, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden yurttaşlar için saygı duruşunda bulundu. 

Basın açıklaması yapan İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Erol Demirel, "Deprem felaketinin ardından yaralarımızı birlikte onaracağız. Bu anlamda mali müşavirler olarak üzerimize düşeni yapacağız, her türlü göreve hazırız" dedi. 

"SORUN VE TALEPLERİMİZİ KONUŞMAYA DİLİMİZ VARMIYOR"

Deprem nedeniyle Muhasebe Haftası kapsamındaki tüm etkinliklerin iptal edildiğini aktaran Erol Demirel, şu ifadeleri kullandı:

"İSMMMO olarak kuruluşumuzdan beri Muhasebe Haftamız nedeniyle 1 Mart’ta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda toplanıyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı şehitlerimizi anıyor, izlerinde olduğumuzu ifade ediyoruz. Bugün, Cumhuriyetimizin 100. yılında da kurucu değerlerimize bağlılığımızı bir kez daha ifade ediyor, ülkemizin gelişimi için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğimizi vurguluyoruz. Ancak bu yıl çok acılıyız. 6 Şubat’ta meydana gelen ve onu takip eden depremler, resmi açıklamalara göre 50 bine yakın canımızı elimizden aldı. Çok sayıda yurttaşımızı ve meslektaşımızı yitirdik. Yüz binlerce insanımız yaralandı, yüz binlere ev ve iş yeri yıkıldı, hayatlar dağıldı. Acılarımız çok büyük ve çok taze. Ülkemizin başı sağ olsun. Yaşadığımız felaket nedeniyle kutlama niteliğindeki etkinliklerimizin hepsini iptal ettik. Bu yıl muhasebe haftamızı kutlayamıyoruz. Aynı şekilde burada mesleki sorun veya taleplerimizi konuşmaya dilimiz varmıyor."

"DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Bu sürecin dayanışma ile alışacağını vurgulayan Demirel, şu ifadeleri kullandı:

"Kaçınılmaz olan bu depremleri yönetebiliriz. Gerekli önlemleri alarak kayıplarımızı, acılarımızı en aza indirebiliriz. Ancak gerekli önlemleri alamazsak, yaşadığımız acılar, katlanmak zorunda kaldığımız maliyetler artarak devam edecek. Başta devleti yönetenler olmak üzere hepimize önemli görevler düşmekte. Yaralarımızı birlikte onaracağız ve ülkemizi yeniden inşa edeceğiz. Depremden zarar gören meslektaşlarımızın yanında olmaya, onlara desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler