Şubat ayı enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak? TÜİK enflasyon oranı açıklandı mı? ENAG enflasyon oranı ne zaman belli olacak?

Şubat ayı enflasyon oranı için gözler ENAG ve TÜİK'e çevrildi. Şubat ayı enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak? TÜİK enflasyon oranı açıklandı mı? ENAG enflasyon oranı ne zaman belli olacak?

Yayınlanma: 03.03.2023 - 07:00
Şubat ayı enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak? TÜİK enflasyon oranı açıklandı mı? ENAG enflasyon oranı ne zaman belli olacak?
Abone Ol google-news

Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ayın ilk haftası açıklanıyor.  Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) her ay, kendi hesapladığı enflasyon oranıyla kamuoyunun karşısına çıkıyor. Açıklanan oranların TÜİK ile arasında büyük bir makas olması dikkat çekiyor.

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, şubat ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 3,52 artmasını bekliyor. Ankete göre, ekonomistlerin şubat ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,52 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin şubat ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,70 ve en yüksek yüzde 5,10 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin şubat ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 3,52) göre bir önceki ay yüzde 57,68 olan yıllık enflasyonun yüzde 55,74'e gerileyeceği hesaplanıyor.

ENAG ŞUBAT AYI ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ENAG, Şubat 2023 enflasyon oranını 3 Mart Cuma günü saat 9:30'da açıklayacak.

TÜİK  ŞUBAT AYI ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TÜİK, Şubat 2023 enflasyon oranını 3 Mart Cuma günü saat 10:00'da açıklayacak.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler