19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs 2015 Salı, 23:06
19 Mayıs coşkusu
Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 96. yıldönümü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta törenlerle kutlandı.
19 Mayıs coşkusu
Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 96. yıldönümü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta kutlandı. Siyasetçiler, yaklaşan 7 Haziran seçimleri nedeniyle bayramı seçim meydanlarında kutlarken bayramın coşkusunu kutlamalara büyük ilgi gösteren yurttaşlar yaşadı.
19 Mayıs coşkusu
Ankara’daki ilk tören Anıtkabir’de gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başkanlığındaki heyet Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.
19 Mayıs coşkusu
Bakan Kılıç ve gençler, Atatürk’ü tasvir eden yağlı boya önünde fotoğraf çektirdi. Anıtkabir’deki resmi törene sadece Bakanlık yönetiminin katılması, hükümetten veya muhalefet partilerinden katılımın olmaması dikkat çekti. Törenin ardından yurttaşlar Anıtkabir’e akın etti. Yurttaşlar, 10. Yıl ve ve İzmir marşlarını söyledi.
19 Mayıs coşkusu
81 ilden gelen gençler Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti. Davutoğlu, gençlere tavsiyelerde bulundu. Davutoğlu, “Din, mezhep ayrımı, etnik ayrım yapmayın. Hiç çekinmeyin, siz özgür ülkenin çocuklarısınız. Ne tek parti ne darbe, ne cunta dönemindeyiz ne 12 Eylül’deyiz ne 28 Şubat’ta. Yanlış bir şey gördüğünüzde sesinizi yükseltmekten hiç çekinmeyin” dedi.
19 Mayıs coşkusu
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da 81 ilden gelen sporcu gençlere hitaben yaptığı konuşmada Adana ve Mersin’de HDP bürolarına yapılan saldırıya değindi. Güvenlik teşkilatlarının istihbari anlayışla çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Erdoğan, “Bakalım neyin altında ne çıkacak? Bir yandan bölücü örgüt, diğer yandan paralel örgüt, en büyük oyunu gençlerimiz üzerinde oynuyor. Sizlerden istediğim, bunlara asla prim vermemenizdir” dedi. Seçme ve seçilme yaşının 18’e çekilmesi konusunda askerliğin engel gibi gösterildiğini belirten Erdoğan, bunu Davutoğlu’yla konuştuğunu söyledi. Erdoğan, “Meclisteki süreci askerliğe sayarsın olur biter” dedi.
19 Mayıs coşkusu
İstanbul’daki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konuldu. Törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, anıta çelenk sundu. Anıta daha sonra CHP İstanbul İl Başkanlığı, DSP İstanbul İl Başkanlığı ve Atatürk Vakfı çelenkleri konuldu.
19 Mayıs coşkusu
Törene katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın törene katılmadığını ifade ederek, “İnşallah sağlık durumları iyidir” dedi. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda da tören düzenlendi. Buraya katılan Vali Şahin, “Güneş altında yapıyorduk, şimdi daha rahat ortamlarda bayramlarımızı kutluyorlar” dedi.
19 Mayıs coşkusu
İzmir’deki kutlamalarda coşkuya sıcak hava eşlik etti. Öğrenciler, Cumhuriyet Meydanı’ndaki sabahın erken saatlerinde alana akın etti, yurttaşlar güneşin etkisiyle zor anlar yaşadı. ÇYDD, İzmir Barosu ve ADD’nin çağrısıyla toplanan yurttaşlar, Büyükşehir Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na dek yürüdü.
19 Mayıs coşkusu
Anıtkabir’deki törende Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve gençler, Atatürk’ü tasvir eden yağlı boya önünde fotoğraf çektirdi. Anıtkabir’deki resmi törene sadece Bakanlık yönetiminin katılması, hükümetten veya muhalefet partilerinden katılımın olmaması dikkat çekti.
19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Anıtkabir’de coşkuyla kutlandı. 19 Mayıs dolayısıyla Anıtkabir akşam da açık kaldı. Kutlamalar çerçevesinde düzenlenen programa yoğun katılım oldu.
19 Mayıs coşkusu
Anıtkabir’de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı. Yoğun ilginin olduğu programda, Anıtkabir Komutanlığı koordinatörlüğünde 17 yıl aradan sonra ilk kez konser verildi. Anıtkabir Komutanlığı koordinatörlüğünde 17 yıl aradan sonra ilk kez konser verilirken, katılımcılara eşsiz müzik zevki sunuldu. Vatandaşlar, dilek balonları uçurup, marşlara eşlik etti.
19 Mayıs coşkusu
Turistlerin de ziyaret ettiği Anıtkabir alanına, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkışını anlatan, şahlanan at üzerindeki Atatürk'ü tasvir eden dev yağlı boya tablo konuldu. Bugün gece yarısına kadar halka açık olacak Anıtkabir'de katılımcıların yoğun alkışı altında balonlar da uçuruldu. Programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.
19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs coşkusu

En Çok Okunan Haberler