Fransız pudingi de denir: Frambuazlı Clafoutis (Klafuti) tarifi!
![Fransız pudingi de denir: Frambuazlı Clafoutis (Klafuti) tarifi!](/Archive/2024/4/8/171650844-frambuazliclafoutis1.jpg)
Fransız mutfağı, tatlı dünyasına en değerli katkıları yapan mutfaklardan biridir. Bol kremalı ve sütlü, her kaşığa en az bir adet meyve düşecek kadar bol meyveli tatlılar, çeşitli meyvelerle hazırlanabilen ve hem hazırlaması kolay hem de pişmesi zor olan tarifler arasında yer alıyor.
![Fransız pudingi de denir: Frambuazlı Clafoutis (Klafuti) tarifi!](/Archive/2024/4/8/171741610-frambuazliclafoutis2.jpg)
Bu tarz tatlılar, kremalı yapısıyla lezzetini arttırırken, meyvelerle zenginleştirilmiş olmasıyla da göz doldurur. Yapımı sırasında çeşitli meyvelerle denenebilen bu tarifler, özellikle mevsim meyveleri kullanılarak farklı lezzetlere dönüşebilir. Hem görsel olarak çekici hem de lezzetli olan bu tatlılar, özel günlerde veya misafirler için ideal bir tercih olabilir. Peki Fransız pudingi de denilen bu lezzet nasıl yapılır? İşte Frambuazlı Clafoutis (Klafuti) tarifi...
![Fransız pudingi de denir: Frambuazlı Clafoutis (Klafuti) tarifi!](/Archive/2024/4/8/171811156-frambuazliclafoutis3.jpg)
FRAMBUAZLI CLAFOUTIS (KLAFUTİ) TARİFİ
Malzemeler:
3 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 adet limon
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı frambuaz
![Fransız pudingi de denir: Frambuazlı Clafoutis (Klafuti) tarifi!](/Archive/2024/4/8/171921253-frambuazliclafoutis44.jpg)
FRAMBUAZLI CLAFOUTIS (KLAFUTİ) TARİFİ YAPILIŞI
Şekerden 1 yemek kaşığı kadar ayırarak, kalanı yumurtalarla birlikte çırpma teli ile çırpın.
Unu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Krema ve sütü ekleyip güzelce karıştırın.
Limonun kabuğunu ince rende ile rendeleyerek karışıma ekleyin.
25 cm'lik kalıbı tereyağı ile yağlayıp ayırdığınız 1 yemek kaşığı şekeri serpin.
Frambuazları kalıbın içine dağıtın.
Karışımı kalıba dökün ve yayılmasını sağlayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek afiyetle tüketin.
Afiyet olsun!
İlgili Haberler
-
Ev yapımı kornişon turşusu tarifi
-
Ev yapımı focaccia ekmeği tarifi: İtalyan lezzetini sofranıza taşıyın!
-
Vitamin deposu pratik lezzet: Terbiyeli havuç çorbası tarifi...
-
Serinletici bir lezzet: Zeytinyağlı Kereviz tarifi!
-
Kore mutfağının vazgeçilmez sokak lezzeti: Enfes Tteokbokki tarifi...
-
Ekonomik ve lezzetli: Ev yapımı lahmacun tarifi
-
Hazırları aratmayacak tam kıvamında pandispanya tarifi...
-
Lezzetinin sırrı o noktada saklı: Enfes Tarhana Çorbası nasıl yapılır? Püf noktalarıyla Tarhana Çorbası tarifi...
En Çok Okunan Haberler
-
İBB'den flaş 'SGK borcu' açıklaması
-
İktidara yakın anketçiden 'CHP' açıklaması
-
'Oflu duruşuna, ellerine sağlık…'
-
'Erdoğan'ın talimatıyla darbe girişimi var'
-
'Bu işi çözün, sorumluları hesaba çekin' talimatı
-
Özgür Özel'den savcılığın TÜİK kararına jet yanıt
-
Tuğrul Türkeş Bakan Tunç'u hedef aldı
-
Hibrit araçlarda ÖTV düzenlemesine gidildi
-
İzmir'deki elektrik akımı faciasında flaş gelişme!
-
İşte UEFA ülke puanı sıralamasında son durum!