1 günde 535 yeni vaka

Domuz gribi hız kesmeden yayılmaya devam ediyor. Alınan tüm önlemlere rağmen yayılması önlenemeyen virüs İngiltere'yi sarstı. İngiltere'de sadece 1 gün içerisinde 535 yeni vakaya rastlandı.

Yayınlanma: 27.06.2009 - 07:51
Abone Ol google-news

İngiltere'de doğrulanmış domuz gribi vakası sayısının bir günde yüzde 20'lik artış gösterdiği ve 3364'e yükseldiği açıklandı.

Kamu Sağlığını Koruma Ajansı istatistiklerine göre, dün İngiltere'de 535 yeni vaka belirlendi ve böylece Britanya'daki toplam vaka sayısı 4323'e yükseldi.

İskoçya'da da dün 72 yeni vakanın ortaya çıktığı ve bunun da yüzde 8,5'lik artış anlamına geldiği belirtildi. İskoçya'da belirlenen toplam vaka sayısı da 922'ye yükseldi. Kuzey İrlanda'da ise 25. vakanın varlığının doğrulandığı ifade edildi.

Galler'de de 12 vakanın varlığının doğrulanmasıyla Britanya'da belirlenen toplam vaka sayısı 4323'e yükselmiş oldu.

Bu arada İngiltere'nin orta batı bölgesinin hala hastalıktan en çok etkilenen bölge olmayı sürdürdüğüne dikkat çeken Kamu Sağlığını Koruma Ajansı yetkilileri, bölgedeki toplam vaka sayısının 1516 olduğunu bildirdi.

Bölgedeki bazı hastanelerin özel bölümler açtığı ve hastaların buralarda tedavi edilmesine çalışıldığı belirtildi.

Londra'nın da domuz gribi konusunda bir diğer tehlikeli bölgeyi oluşturduğuna işaret eden yetkililer, sadece dün 225 yeni vakanın ortaya çıktığı başkentte, toplam vaka sayısının 985 olduğunu bildirdi.

Bu arada Kamu Sağlığı Ajansı yetkililerinin virüsün yayılmasıyla mücadele çerçevesinde yeni bir yöntem benimsedikleri, özellikle hastalığın hızlı yayıldığı bölge ve kentlerde virüsün varlığı doğrulanan kişilerle temas halindeki herkese ulaşılmasına ve antiviral ilaç dağıtılmasına çalıştıkları ifade edildi.

Domuz gribi görülen her okulun geçici olarak kapatılmasının da kararlaştırıldığı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler