10 gündür kapalı kalan yol açıldı

Kardan dolayı 10 gündür kapalı bulunan Van-Bahçesaray kara yolu, karla mücadele ekiplerinin 26 saat süren çalışması sonucu ulaşıma açıldı.

Yayınlanma: 28.12.2009 - 10:31
Abone Ol google-news

Van ile Bahçesaray ilçesi arasında ulaşımın sağlandığı 2 bin 985 rakımlı Karabet Geçidi, kar yağışı ve tipinin etkisiyle 10 gün önce kapandı.

Yolun ulaşıma açılması için çalışma başlatan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, yoğun kar yağışı ve hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü bölgede çalışmalara ara verdi.
Hafta sonu güneşli ve sıcak havayı fırsat bilen karla mücadele ekipleri, kar kalınlığının 4 metreye ulaştığı bölgede 26 saat süren çalışmanın ardından kara yolunu ulaşıma açtı.

Çalışmaları takip etmek üzere bölgeye giden Kaymakam Mehmet Yüzer ile Belediye Başkanı Hayati Orhan, 26 saat boyunca ekiplerin yanından ayrılmadı.

Ekiplere moral vermek amacıyla çalışmaları yerinde takip ettiklerini ve sonuna kadar beklediklerini belirten Kaymakam Yüzer, çalışmaların zor şartlar altında yürütüldüğüne yakından tanık olduklarını vurguladı.

Yurttaşların kendi güvenlikleri için kara yolunu 08.00 ile 15.00 saatleri arasında kullanması gerektiğine dikkati çeken Kaymakam Yüzer, sürücülerin araçlarında mutlaka zincir, takoz, el feneri ve çekme halatı bulundurması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Hayati Orhan da büyük bir özveriyle görevini yapan karla mücadele ekiplerine teşekkür ederek, kara yolunda yapılacak yol genişletme çalışmasıyla Karabet Geçidi'nin sürekli ulaşıma açık kalacağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler