100 bin varil petrol denize akıyor

ABD'nin Meksika Körfezi'nde iki aydır, 1500 metre derindeki kuyudan, yapılan son hesaplamalara göre günde 60 bin değil, 100 bin varil petrolün denize aktığı kaydedildi.

Yayınlanma: 20.06.2010 - 19:53
Abone Ol google-news

Demokrat Parti Milletvekili Edward Mankey'in British Petrolium şirketinin mühendislerinden aldığı son hesaba göre, ABD Başkanı Barack Obama'nın tabiriyle "petrol deliği belası" olan, British Petrolium'un (BP) platform kazasından kaynaklanan dev akıntı günde 60 bin değil, 100 bin varil ham petrolü okyanusa ve kıyılara "zerk ediyor" olabilir.

Missouri eyaletinin 80 km açığındaki petrol kazası, bugüne kadar yaşanan en büyük sanayi kazası olma yolunda hızla ilerliyor.

BP'nin işlettiği "Deepwater Horizon" adlı platformda, 20 Nisan'da 11 kişinin ölümüne yol açan patlama meydana gelmiş, iki gün sonra da bu platforma bağlı, denizin 1500 metre altındaki kuyudan, ilk hesaplara göre suya günde en az 60 bin varil ham petrol karışmaya başlamıştı.
BP şirketi Körfez'e karışan petrolün yüzde 90'ını önlemeyi amaçlıyordu. Yüzeyde petrolü emecek tanker dahil çok çeşitli yöntemler denendi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler