105 günde yine gözaltı

OHAL sürecinde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen KESK üyesi öğretmenler Erdoğan Canpolat, Umut Sertaç Ökdemir, Özkan Karataş ve sağlıkçı Cengiz Uğurlu işlerine geri dönebilmek için bugün Malatya’da 105. kez eylem yaptı.

Yayınlanma: 23.05.2017 - 17:40
Abone Ol google-news
<video:746745>

KESK üyesi 4 emekçi, yine KHK ile ihraç edilen, işlerine geri dönebilmek için Ankara’da açlık grevi eylemi yapan ve polis tarafından gözaltına alınanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın fotoğraflarının bulunduğu pankartlar taşıdı.

Öğretmen Umut Sertaç Ökdemir, Gülmen ve Özakça’nın durumuna dikkat çekerek, “ biliyoruz ki bu ülkede yürekli hakimler, yürekli savcılar günü geldiğinde onların meşruluğunu tanıyacak, onlara bu zulmü yaşatan, 80 yaşındaki anayı tekmeleyen o polisten de ona emri veren komiserden de bize burada 100 gün gözaltı işkencesi yaşatan, Malatya Emniyeti’nden de Malatya Valiliği’nden de gerekli hesabı soracaklardır. Sizleri anaların öfkesi, sizleri anaların gözyaşı boğacak. Emekçiyiz, haklıyız kazanacağız” dedi.

Ökdemir’in konuşma yapmaya başlamasının ardından çevrede bulunan polisler eylemin yasal olmadığını söyleyerek 3 kez uyarı yaptı ardından 4 KESK üyesi yaka paça gözaltına alındı. “Kabahatlar Kanunu ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerine muhalefet” suçlarından haklarında işlem yapılan 4 eylemci için bugüne kadar kişi başı yaklaşık 25’er bin lira olmak üzere toplam 100 bin lirayı aşkın para cezası kesildiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler