16 yılda günde 8 kişi intihar etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, AKP iktidarında 2018 yılına kadar günde ortalama 8 kişinin intihar ettiğine dikkat çekerek, Meclis yerleşkesi içinde son dönemde artış gösteren intihar girişimlerine karşı alınan ekipman ve görevlendirilen personel olup olmadığını sordu.

Yayınlanma: 29.10.2019 - 22:06
Abone Ol google-news

Türkiye’de intihar vakalarında artış yaşandığına dikkat çeken İlgezdi, resmi verilere göre AKP iktidarı döneminde intihar edenlerin sayısının 47 bin 537 kişi olduğunu ifade etti. İlgezdi, 2018 yılına kadar AKP iktidarı döneminde geçen 16 yıl boyunca günde 8 kişinin kendi yaşamına son verdiğine dikkat çekti. İlgezdi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a 21 Ekim 2019 tarihinde yerleşke içerisinde yaşanan intihar girişiminde, tedbir olarak otomatik branda sisteminin kullanıldığını anımsatarak, “Bu sistem Meclis envanterine hangi tarihte girmiştir? Kaç adet alınmıştır? Ne kadar ödenek ayrılmıştır” diye sordu.

İntihar girişimlerinde arabuluculuk yapmak üzere Meclis Başkanlığı bünyesinde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi’nden görevli personel olup olmadığını da soran İlgezdi, “İntihar girişimde bulunan vatandaşlar için Meclis Başkanlığı bünyesinde bir ikna timi kurmayı düşünüyor musunuz” sorusunu yöneltti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon