17 kişide daha domuz gribi şüphesi

İsrail'de hafta sonunda 17 kişi daha, "domuz gribi" olarak bilinen H1N1 virüsü taşıdıkları şüphesiyle hastanelerde kontrol altına alındı.

Yayınlanma: 14.06.2009 - 08:43
Abone Ol google-news

İsrail'de 17 kişi daha domuz gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Böylece, hastalığın yayılmaya başladığı günlerden bu yana İsrail'de vaka sayısı 94'e yükseldi.

Sağlık Bakanlığı, hafta sonunda ulusal hava yolu El Al'ın Toronto'dan gelen uçağı ile Fransız hava yollarına ait uçaktaki yolcuların, grip benzeri belirtiler taşıması halinde doktor kontrolünden geçmelerini istedi.


Filistin'de ikinci vaka

Filistin topraklarında ortaya çıkan vaka sayısı da ikiye çıktı. Batı Şeria'daki Beytüllahim'de hastalığın 4 yaşındaki bir çocukta görülmesinden sonra, annesinin de domuz gribi olduğu kesinleşti.

ABD'den döndükleri belirtilen anne ve çocuğun durumlarının iyi olduğu kaydedildi. Öte yandan, Kalkilya'da da bir kişi domuz gribi şüphesiyle karantinada tutuluyor.

 

Yunanistan'da vaka sayısı 19'a yükseldi

Yunanistan'da domuz gribine yakalananların sayısı 19'a yükseldi. Basın-yayın organları, Naksos adasında 11 aylık bir bebek ve Atina'da 30 yaşındaki bir kadın vatandaş ile 51, 18 ve 16 yaşlarındaki üç Amerikalının daha domuz gribi teşhisiyle tedavi altına alındığını duyurdu.

H1N1 virüsü taşıdıkları tespit edilen kişilerin ABD'den Yunanistan'a geldikleri belirtilen haberlerde, domuz gribi olduğu anlaşılmasından sonra helikopterle Atina'ya getirilerek tedavi altına alınan Naksos adasındaki bebeğin, virüsü, kısa bir süre önce ABD'den gelen ve bir gün sonra domuz gribi belirtileri gösteren 15 yaşındaki kuzeninden kaptığının tahmin edildiği kaydedildi.

Bu arada, daha önce domuz gribi teşhisiyle tedavi altına alınanlardan 8'inin tamamen iyileşerek taburcu edildiği belirtilen haberlerde, Sağlık Bakanı Dimitris Avramopulos'un domuz gribiyle ilgili gelişmeleri değerlendirmek üzere, yarın Ulusal Grip Salgını Kurulunu toplama kararı aldığı ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler