18 yaşa seçilme hakkı Meclis'e geliyor

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, seçilme yaşının 18'e indirilmesiyle ilgili teklifin bu hafta Meclis'e gelebileceğini belirtti.

Yayınlanma: 09.10.2012 - 09:54
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Büyük Anadolu Oteli'nde katıldığı uluslararası ''1402 Ankara Savaşı Kongresi''nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, seçilme yaşının 18'e indirilmesini öngören düzenlemeye ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Çiçek, konunun henüz teşebbüs safhasında olduğunu söyledi. Partiler arasında görüşme trafiği sürdüğünü belirten Çiçek, düzenlemenin hayata geçmesi için Anayasa değişikliği gerektiğinin altını çizdi. Çiçek, ''Partilerimiz bu değişiklikte mutabık kalırsa bunu kısa sürede gerçekleştirebiliriz'' dedi.

Türkiye'nin genç nüfusa sahip bir ülke olduğuna işaret eden Çiçek, ''Dolayısıyla gençlerin siyasete, particiliğe değil siyasete bunun özellikle altını çizeyim, ilgi duyması Türkiye için bir kazanım olur. Önünde hukuki engeller varsa bunların da kaldırılması gerekir'' diye konuştu.


"Bu hafta Meclis'e gelebililir"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da, seçilme yaşını 18'e düşüren, er ve erbaşların ile askeri öğrencilerin oy kullanmasına imkan sağlayan anayasa değişikliği teklifinin bu hafta Meclis'e gelebileceğini belirtti.

Bozdağ, TBMM'de gazetecilerin sorusu üzerine, grup başkanvekillerinin değişiklik üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Teklifin bu hafta TBMM'ye gelebileceğini ifade eden Bozdağ, ''CHP ve MHP ile dün görüşüldü. Arkadaşlarımız bu çerçevede çalışmalarını yürütüyor'' dedi.

Bozdağ, bazı eleştirilerin olduğunun anımsatılması üzerine, şunları kaydetti:

''Seçme mi seçilme mi çok önemli? Bir kişiye 'siz ülkenin Cumhurbaşkanını, Başbakanını, milletvekilini, belediye başkanını seçebilirsin' deyip 'sen kendin seçilemezsin' demek çok büyük yanlışlık olur. Esas olan seçilmek değil seçme kararı vermektir. 18 yaşını dolduran vatandaş seçme kararı veriyorsa seçilme kararı da verebilir.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler