20 günde 10 ülke

Kadına şiddete dikkat çekmek için motoruna atlayıp 10 ülkeyi 17 günde turlayan ve 8 bin kilometre yol yapan Asil Özbay mutlu ve gururlu döndü.

Yayınlanma: 05.08.2015 - 06:37
Abone Ol google-news

Akademisyen Asil Özbay, kadınların yapabileceklerinin sınırı olmadığını tüm dünyaya göstermek ve bunu yaparken de Türkiye’de kadınların yaşadığı şiddete dikkat çekmek için “Bir Kadın Bir Motor 10 Ülke” projesi ile 1 ay önce Kız Kulesi önünden yola çıkmıştı. İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Özbay, Arnavutluk, Karadağ, Yunanistan, Slovenya, İtalya, Bulgaristan, Makedonya, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Avusturya’yı kapsayan 17 günlük, yaklaşık 8 bin kilometre süren motosiklet macerasını tamamladı. Özbay yolculuk öncesinde gazetemize söylediği, “Türkiye’den çıkana kadar tedirginim. Bu ülkede Pippa Bacca olayı yaşandı” sözleriyle hafızalarda kalmıştı. Yolculuğunu tamamlayan Özbay, Türkiye’den çıkarken bir sorun yaşamasa da bakışlardan tedirgin olduğunu belirterek,”Kadın özgürlüğü konusunda Türkiye’deyken güvensizdim. Güvensizliğim konusunda maalesef haklı olduğumu diğer ülkelere yaptığım yolculuklarda hatırlamış oldum. Arnavutluk’ta da aynı tedirginliği yaşadım ve geceyi geçirmediğim tek ülke orası oldu. Artık bakışlardan dahi öngörebiliyorum o ülkenin kadınlara olan görüşlerini” diye konuştu.

Dik yokuş hayat gibi

Akademisyen Özbay, “Yol boyunca yaşadığım zorluklar, dik yokuşlar, keskin virajlar elbette oldu, tıpkı hayat gibi bu yolculuk da devam etti. Kadın olarak sınırlarımızın ne kadar geniş olabileceğini göstermenin mutluluğunu yaşıyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler