228 kaçak kömür ocağı kapatıldı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, geçen yıl 228 kaçak kömür ocağının imha edildiğini bildirdi. İnan, evinin bir odasında kömür çıkarmaya çalışanların bile bulunduğunu söyledi.

Yayınlanma: 31.01.2010 - 08:50
Abone Ol google-news

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Madencilik Sektöründeki Sorunların Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nda, kurumun imtiyaz sınırları içinde ve özel firmaların işletmesine verilen sahalarda kaçak kömür ocaklarına karşı verilen mücadeleyi anlattı.

Söz konusu mücadele kapsamında, Zonguldak Valiliği koordinasyonunda, çalışma sürdürüldüğünü belirten İnan, bu kapsamda iki arazi tipi araç, TTK ve Emniyet Müdürlüğü'nden 4'er güvenlik görevlisi ile müdahale ekipleri oluşturulduğunu söyledi.

İnan, ekiplerin, kentin giriş ve çıkışında, şehir içindeki rödevanslı sahalarda kontroller yaptığını, tespit edilen kaçak ocaklardaki tüm malzemelere el koyduğunu ifade etti.

Kaçak ocaklara karşı verilen hukuksal mücadeleyi de anlatan İnan, kurumun kaçak ocaklarla ilgili 2005'te 561, 2006'da 493, 2007'de 267, 2008'de 205 ve 2009 yılında 186 dava açtığını bildirdi.
Kaçak ocakların tespitinden sonra imha edildiğini belirten İnan, 2009 yılında 228 kaçak ocağın belirlendiğini ve bunların dinamitle imha edildiğini bildirdi.

İnan, 2009 yılında rödevanslı sahalarda 3, kaçak ocaklarda 7 olmak üzere toplam 10 ölümlü kazanın meydana geldiğini kaydetti.

TTK'nin imtiyazındaki sahanın geniş olduğunu ve jeolojik yapısından dolayı kaçak kömür ocakları ile mücadelede yer yer güçlük yaşandığını anlatan İnan, söz konusu sahada, evinin bahçesinde, hatta bir odasında kömür üretmeye girişenlerin bile olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler