24 Tv'nin yayınladığı Suriye görüntüsü asılsız çıktı

ABD Başkanı Donald Trump yaptığı basın açıklamasında İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye'ye yönelik operasyon başlattı. 24 TV, Ülke TV gibi haber siteleri ve televizyon kanallarında yayınlanan ABD'nin Suriye'ye gerçekleştirdiği hava saldırısına ait olduğu iddia edilen görüntülerin asılsız olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 14.04.2018 - 12:59
Abone Ol google-news

<video:958145>

 

Sosyal medyada ve 24 TV,  Ülke TV gibi haber siteleri ve televizyon kanallarında yayınlanan bir videonun ABD’nin 14 Nisan’ın ilk saatlerinde Suriye’ye gerçekleştirdiği hava saldırısından olduğu iddia edildi.

Ancak videonun ABD’nin Suriye’ye gerçekleştirdiği saldırıya ait olduğu iddiası doğru değil. Video 2015 yılında Rusya’nın Ukrayna’ya gerçekleştirdiği saldırıdan.

Haber sitelerinde paylaşılan bu video, 12 Şubat 2015 tarihinde Ukrayna’nın Luhansk şehrine gerçekleştirilen bombardımandan.

<video:958146>

Storyful isimli videoların doğruluğunu kontrol eden şirketin uluslararası haber editörü David Clinch de sosyal medyada dünyanın farklı yerlerindeki kullanıcılar tarafından paylaşılan videonun, Suriye’den olmadığını belirtti.

Kaynak: Teyit.org


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler