30 ülke İzmir’de buluşuyor

İzmir Enternasyonal Fuarı, ülke ekonomisine katkı sağlayacak en önemli etkinliğine ev sahipliği yapmak için geri sayıma başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği ve İZFAŞ tarafından düzenlenen Uluslararası İzmir İş Günleri Toplantıları, 5-6 Eylül tarihlerinde Swissotel’de yapılacak. Toplantılarda delegasyonlar arasında ve bakanlar seviyesinde yapılacak görüşmeler kapsamında Türkiye ile katılımcı 30 ülke bir araya gelerek yatırım fırsatlarını değerlendirilecek.

Yayınlanma: 28.08.2019 - 16:46
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz yıl 12’si bakanlık seviyesinde olmak üzere toplam 27 ülkeden katılımın gerçekleştiği İş Günleri’nde, bu yıl 30 ülkeden bakanlık düzeyinde ve delegasyon katılımları yapılacak. Ülkeler arası ticari faaliyetleri güçlendirmek amacıyla düzenlenen toplantıların ilk gününde katılımcı ülkeler için; Türkiye ve İzmir ekonomisinde olanaklar, ticari potansiyeller, iş birlikleri ve teknik alt yapılar tanıtılacak. Konuk bakanlar ve teknik heyetlerin katıldığı oturumda; Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Eximbank sunumlar yapacak. Katılım gösteren ülkeler ayrıca, İzmir ve Türkiye’deki yatırım fırsatlarını öğrenmekle beraber kendi ülkelerindekini de aktarma olanağı elde edecekleri sunumlar gerçekleştirecek.


Türkiye – Çin İş Forumu

Toplantıların ikinci gününde ise, Türkiye ile arasında 23 milyar dolarlık ticaret hacmi gerçekleşen Çin Halk Cumhuriyeti özel oturumu yer alacak. Türkiye’nin en önemli ihracat partnerlerinden biri olan Çin Halk Cumhuriyeti, iki ülke arasındaki iş olanakları ile yatırım fırsatları ve iş birliklerini değerlendirilecek. “Bir Kuşak Bir Yol” – Modern İpek Yolu Projesi’nin mimarı Çin Halk Cumhuriyeti ayrıca, proje kapsamındaki atılımlarına katkı sağlayacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler