32 günlük rüya

21. Dünya Kupası bugün Moskova’nın Luzhniki Stadyumu’nda oynanacak Rusya-Suudi Arabistan maçıyla başlıyor

Yayınlanma: 14.06.2018 - 17:12
Abone Ol google-news

Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği 21. Dünya Kupası bugün Moskova’nın Luzhniki Stadyumu’nda oynanacak Rusya-Suudi Arabistan maçıyla başlıyor.

32 gün devam edecek organizasyonda 32 farklı takım, 64 maç sonunda dünyanın en büyüğü olabilmek için mücadele edecekler. 14 Haziran’da başlayacak turnuva, 15 Temmuz'da Moskova’nın Luzhniki Stadyumu’nda yapılacak final karşılaşması ile tamamlanacak ve şampiyon belli olacak.

1930’dan beri 4 yılda bir düzenlenen turnuvaya tarihte ilk kez Rusya ev sahipliği yaparken yetkililer Dünya Kupası için toplamda 11 milyar dolara yakın bir harcama yaptığını açıklamıştı.

Maçlar, 11 şehirde, çoğu yeni inşa edilmiş ya da yenilenmiş 12 statta oynanacak. Hem açılış hem kapanış maçına ev sahipliği yapacak Luzhniki Stadyumu, 81 bin kişilik kapasitesiyle ülkenin en büyüğü konumunda.

Takımlar, Rusya’nın yüzölçümünden dolayı ciddi mesafe katetmek zorunda kalacaklar. Grup maçlarının oynanacağı Ekaterinburg Arena ile Kaliningrad Stadyumu arasındaki mesafe 2481 km.

Bugüne kadar 11 Avrupalı, 9 Güney Amerikalı şampiyonun çıktığı Dünya Kupaları'nda, mutlu sona ulaşıp da Rusya’da mücadele edemeyecek tek takım İtalya.

Suudi Arabistan ile ev sahibi Rusya'nın karşılaşması öncesinde yapılacak törende ünlü şarkıcı Robbie Williams sahne alacak.

Şampiyonanın maskotu ‘Zabivaka’ Rusya’nın dünyaca ünlü hayvanı Sibirya Kurdu'ndan esinlenilerek tasarlandı.

Turnuva, Dünya Kupaları tarihinde ilk defa ‘Video Yardımcı Hakem’in kullanılacak olması nedeniyle de ayrı bir önem taşıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler