'4 binin üzerinde öğrenciyi evlerine gönderdik'

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, öğrencileri memleketlerine yönlendirme işlemlerini tamamladıklarını belirterek, 4 binin üzerinde öğrenciyi evlerine gönderdiklerini bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Van'da eğitime 1 hafta ara verildiğini bildirdi.

Yayınlanma: 24.10.2011 - 06:44
Abone Ol google-news

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, deprem dolayısıyla üniversitede eğitime 1 hafta ara verildiğini anımsattı. Öğrencilerin memleketlerine yönlendirilmesi işlemlerinin akşam boyunca sürdüğünü belirten Battal, öğrencilerin bir kısmının uçaklarla, bir kısmının diğer araçlarla Van'dan ayrıldığını söyledi. Erciş'teki öğrencilerin de araçlarla üniversite kampüsüne getirildiğini ve aynı şekilde memleketlerine yönlendirildiğini ifade eden Battal, hala kentte bulunan az sayıdaki öğrencinin ise daha önceden biletlerini aldıkları için yolculuk saatini beklediklerini aktardı.

Battal, şunları kaydetti: ''Öğrencilerimizi memleketlerine yönlendirme işlemleri tamamlandı. 4 binin üzerinde öğrenciyi evlerine gönderdik. Otobüslerin olmadığı noktalarda çevre illerden üniversite ve firmaların araçlarını yönlendirdik. Desteklerinden dolayı çevre üniversitelerin rektörlerine, acentelere teşekkür ediyoruz. Öğrencilerin evlerine ulaşmaları noktasında Diyarbakır, Mersin, Erzurum, Iğdır gibi belli güzergahlar belirledik. Öğrencilerimiz en kısa sürede ailelerine ulaşacaklar.''

'Eğitime verilen ara gerekirse uzatılacak'

Eğitime verilen 1 haftalık aranın gerekirse uzatılacağını ifade eden Battal, öğrencilerin, üniversitenin internet sitesinden durumu takip edebileceğini belirtti. Battal, personele idari izin verme konusunu da görüşeceklerini bildirdi. Rektör Battal, öğrencilere yönelik çalışmaların tamamlanmasının ardından otobüslerini arama kurtarma ekiplerine yönlendirerek, valiliğin emrine verdiklerini kaydetti.

Öte yandan yaralıların bir kısmının kurulan çadırlarda, bir kısmının da yeni faaliyete giren Bölge Araştırma Hastanesi'nde bulunduğunu anlatan Battal, ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini söyledi.

 

'Van'da okullar 1 hafta tatil edildi'

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Van'da eğitime 1 hafta ara verildiğini bildirdi. Dinçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van Devlet Hastanesine yaptığı ziyarete eşlik etti. Ziyaret sırasında öğrencilerin 3 günlük tatilin yetmeyeceğini söylemesi üzerine Dinçer, Van'da okulların bir hafta tatil edildiğini söyledi.

 

Mühendisler okulları inceliyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada Van Merkez, Erciş ve Muradiye İlçelerinde ağır ve hafif olmak üzere hasarlı okulların bulunduğu ve teknik elemanların da yer aldığı 8 komisyon oluşturulduğu kaydedildi.

Açıklamada yer alan bilgiye göre, Van Merkez, Erciş ve Muradiye İlçelerinde komisyon üyelerinin yaptığı incelemeden edinilen ilk tespitler şöyle: "Van İl Milli Eğitim ve Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binaları hafif hasarlı. Van Merkezde 229 okuldan 15'i ağır, 62'si hafif hasarlı. Erciş İlçesi'nde 150 okulda önemli miktarında hafif hasar bulunuyor. Muradiye İlçesinde 67 okuldan 1'i ağır, 6'sı hafif hasarlı."

MEB Merkez Teşkilatı ile Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kurulan ekiplerin, öğrenci, öğretmen ve okulların biran önce eğitime hazır hale getirebilmesi için çalışmalarda bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, MEB İnşaat ve Emlak Grup Başkanlığına bağlı 37 mühendisin de deprem bölgesinde incelemede bulunmaları için görevlendirildiği kaydedildi.

 

İlgili haberler için tıklayınız

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler