45. Altın Portakal Film Festivali

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü 4. sınıf öğrencisi Abdülbaki Yavuz'un, ''Kaplumbağa ile Tavşanın Hikayesi'' adlı filmi, 45. Altın Portakal Film Festivali'nde yarışacak. Festivale bu yıl yaklaşık 280'e yakın başvurunun yapıldığı açıklandı.

Yayınlanma: 20.09.2008 - 07:42
Abone Ol google-news

Genç yönetmen Abdülbaki Yavuz'un yazıp yönettiği ''Kaplumbağa ile Tavşanın Hikayesi'' adlı filmde, zaman kavramı ön plana çıkıyor. İnsanların yaşam için aynı şeyleri yapmalarına rağmen, köy ve kentlerde zamanın aynı şekilde kullanılmadığının anlatıldığı film, bu yıl yaklaşık 280'e yakın başvurunun yapıldığı 45. Altın Portakal Film Festivali'nde, ''Kısa film'' kategorisinde ilk 20 film arasına kalmayı başardı.

''Kısa film'' kategorisi için genellikle 30 yaşını aşmış reklam yönetmenlerinin çok büyük prodüksiyonlarla başvurduğunu belirten Yavuz, ön elemeyi geçmesinin bile kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Çekimlerini İstanbul ve Çanakkale'nin Bayramiç ilçesindeki değişik mekanlarda yaptığı filminin hazırlıklarının 4 ay, çekimlerinin ise 7 günde tamamlandığını ifade eden Yavuz, ''Ana sponsorluğumuzu Bayramiç Belediyesi yaptı. Onlar olmasaydı çekimler çok zor olacaktı. Çanakkale Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nın da büyük desteğini gördüm. Destek olanlara teşekkür ediyorum'' dedi.

 

Kaplumbağayı Müşfik Kenter seslendirdi

Abdülbaki Yavuz, festivalde ödül almayı beklediği filmdeki kaplumbağayı, ünlü tiyatrocu Müşfik Kenter'in seslendirdiğini söyledi. Seslendirme için bazı tiyatrocu ve sanatçılarla görüştüğünü, ancak olumsuz yanıt alınca Müşfik Kenter'e ulaşmak için Yıldız Kenter'i aradığını anlatan Yavuz, böylelikle sanatçıyla görüşme fırsatı yakaladığını vurguladı. Kenter ile ilk görüşmesinde projesinden bahsettiğini, filmindeki kaplumbağayı seslendirmesini yapıp yapamayacağını sorduğunu belirten Yavuz, şöyle konuştu: ''Kenter, projemi kabul edince çok sevindim. Usta tiyatrocuyla çalışmak beni çok heyecanlandırdı ve deneyim kazanmamı sağladı. Kenter, bu seslendirmeden dolayı benden hiçbir ücret talep etmedi. Ancak, projemi sunduğum bazı sanatçılar, seslendirme için benden 10 bin dolar istedi. Üstelik parayı vermeyi kabul etmeme rağmen, öğrencilerle çalışma prensiplerinin olmadığını söylediler. Bu beni çok üzdü.'' Yaptığı çalışmalarda ÇOMÜ'nün de desteğini aldığını ifade eden Yavuz, ''Yarışmadan sonra filmimi, Altın Koza, Cannes ve yurt dışındaki 40'a yakın festivale göndereceğim'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler