6 emekli asker mahkemeye sevk edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifadesi alınan 6 emekli asker, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yayınlanma: 15.02.2013 - 07:37
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında ifadesi alınan 6 emekli asker tutuklama talebiyle mahkemeye gönderildi.

Savcılık sorguları tamamlanan emekli Koramiral Aydan Erol, emekli Korgeneral Ahmet Atalay Efeer, emekli Tümgeneral Şevket Turan, emekli Tümamiral Mustafa Özbey, emekli Tuğamiral İsmail Ruhsar Sümer ve emekli Tuğgeneral İzzettin Gürdal tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ergin Celasin, Ankara Adliyesi'ne getirildi. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ergin Celasin serbest bırakılmıştı.

Celasin'in avukatı Erol Yılmaz Aras, gazetecilere yaptığı açıklamada, sorguda yöneltilen soruların ''yüzde 90'ının genel nitelikli olduğunu'' ifade ederek, sorguda, ''Genelkurmay Başkanlığı'ndan 31 Aralık'ta geldiği iddia edilen belgenin sorulduğunu'' kaydetti.

Aras, müvekkilinin bunların hiçbirisinde imzası bulunmadığını belirterek, ''Müvekkilim genel olarak, kendisi zaten bunun bir darbe süreci olmadığını, olay sırasında Hava Kuvvetleri'nde Kurmay Başkanı olduğunu, herhangi bir dahlinin olmadığını söyledi'' diye konuştu.

Aras, yöneltilen somut bir suçlama olmadığı için müvekkilinin serbest kalmasının normal olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin, Genelkurmay Başkanlığı'nın, savcılığa ''yeni belge göndermediklerine'' ilişkin açıklamasını anımsatması üzerine Aras, ''Genelkurmay 31 Aralık itibarıyla bir belge göndermiş. 'Yeni belge göndermedik' diyorlar. Önceden gönderdiği belgeler var. O belgede de daha öncekilerden başka, imzalı bir şey yok. Batı Çalışma Grubu ile ilgili bir çalışmadan söz ediliyor. Hava Kuvvetleri Komutanımızla ilgili, herhangi bir toplantıya katıldığına dair bir iddia yoktu'' diye konuştu.

Savcının değerlendirmesinin ardından müvekkilini serbest bıraktığını kaydeden Aras, ''Somut bir suçlama da yöneltilmemişti. Beklenen sonuç'' ifadelerini kullandı.

Aras, müvekkiline sorguda, çoğu daha önce sorulmuş 40'a yakın soru yöneltildiğini, sorgu tutanağının 19 sayfa olduğunu bildirdi.

''Zanlıların beklerken koşullarının nasıl olduğuna'' yönelik soru üzerine Aras, zanlıların, TMK'nın 10. maddesiyle görevli başsavcıvekilinin bulunduğu katta bekletildiğini belirtti ve ''Zor koşul söz konusu değil. Son derece nezaketli davranılıyor'' dedi.

İstanbul'da operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan emekli Koramiral Aydan Erol, emekli Tümamiral Mustafa Özbey, emekli Tuğamiral İsmail Ruhsar Sümer ve emekli Korgeneral Ahmet Atalay Efeer İstanbul Adliyesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Emekli askerler, polis eşliğinde Ankara'ya götürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler