6 koruma kararı, 6 dava, 6 kurşun

Eşini öldürdükten sonra ‘Hep kadınlar ölmesin, biraz da erkekler ölsün’ sözüyle gündeme oturan Çilem Doğan’ın avukatı, maruz kalınan şiddetten çok zanlının üzerindeki tişörtle ilgilenilmesine tepkili.

Yayınlanma: 19.07.2015 - 06:36
Abone Ol google-news

Eşi Hasan Karabulut’u 6 kurşunla vurarak öldüren Çilem Doğan’ın 2.5 yıllık evliliği boyunca maruz kaldığı şiddete karşılık 6 defa koruma kararı aldırdığı ve Hasan Karabulut’un Çilem Doğan’a yönelik tehdit, yaralama suçlarından asliye ceza mahkemelerinde 6 ayrı dosya kapsamında yargılandığı ortaya çıktı.

Çilem Doğan Karabulut, Adana’da kendisini fuhuşa zorlayan eşi Hasan Karabulut’u 6 kurşunla vurarak öldürdükten sonra, “Hep kadınlar ölmesin biraz da erkekler ölsün” sözleriyle Türkiye gündemine oturdu. Doğan’ın sözleri dışında üzerindeki tişörtte “Dear Past: Thanks for all the lessons. Dear Future: I am ready” (Sevgili geçmişim, tüm derslerin için teşekkürler. Sevgili geleceğim, ben hazırım) yazan yazı da kamuoyunda gündem oluşturdu.

Annesi almış...

Çilem Doğan’ın avukatı İsa Ayanoğlu kamuoyunun Doğan’ın tişörtü yerine maruz kaldığı şiddetle ilgilenmemesinden rahatsız olduklarını söyledi. Avukat Ayanoğlu, “Çilem gözaltındaydı. Hâkim karşısına çıkıp ifade verecekti. Annesine Çilem’e bir üst almasını hâkim karşısına o temiz tişörtle çıkmasının iyi olacağını söyledim. Anne de polis merkezine yakın bir yere gidip bu bluzü almış. Kadın değil İngilizce, Türkçe okuma yazma bilmiyor. Sanki Çilem cinayet sonrası bu tişörtü özellikle seçip, giymiş gibi bir algı yaratılıyor. Oldukça saçma” dedi. Kendi ifadeleriyle Doğan’ın son gün yaşadıkları şöyle:

Kapısı üstüne kilitlenen bir odanın içinde Hasan Karabulut, Doğan’ı saçından yakalayıp darp etmeye başlamıştı. Doğan kendini Karabulut’un elinden zor kurtarıp yastık altındaki silahını ele geçirdi. Doğan yıllardır kendisine şiddet uygulayan Hasan Karabulut’u 6 kurşunla öldürdü. Doğan, Karabulut’u öldürene kadar emniyete başvurarak 6 ayrı koruma kararı aldırdı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler