657 memur yasası masada

Yeni Bakan Soylu, memur yasasında değişiklik yapılarak işgüvencesinin kaldırılmasına ilişkin sendikalarla ilk toplantısını yaptı.

Yayınlanma: 30.11.2015 - 21:00
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın seçim öncesinde değişeceğini ifade ettikleri 657 sayılı Devlet Memurları Yasası, hemen Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında gündeme geldi. Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu değişiklik işareti verirken, memur konfederasyonları iş güvencesinin “kırmızı çizgileri” olduğunu vurguladı.

Güvence tartışılmaz

Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da bakan olmasının ardından sendikalarla ilk toplantısını yaptı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan seçim öncesinde memurların temel yasası olan 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nda değişiklik yapılacağını açıklamışlardı.

Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, memurun iş güvencesinin tartışılmasını doğru bulmadıklarını, böyle bir şeyin yapılması halinde 2 milyon 600 bin memurun sokaklara döküleceğini ifade etti. Koncuk 657 sayılı yasada memurun iş güvencesi diye de bir şey olmadığını, sadece keyfi olarak atılmayı engelleyen maddeler bulunduğunu belirtti. Koncuk, memur ve emeklilerin bu yılın sonunda enflasyon 6.1’i aşarsa fark alabilecekken şimdi ancak 7.9’u aşarsa enflasyon farkı alabileceğini bildirdi.

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, sınırlı iş güvencelerini kaldırma girişimlerinin yeniden başladığını söyledi. Köse, bakanın Türkiye’nin büyümesinden söz ettiğine işaret ederek, “Kimse kusura bakmasın ama kamu emekçileri açısından ortada ne bir pembe tablo var, ne de tarihi başarılar” dedi. Köse, iş güvencesine karşı atılacak adımlar karşısında memur konfederasyonlarıyla işçi konfederasyonlarının ortak hareket etmesi gerektiğini anlattı.

Enflasyon tartışması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplusözleşmede yapılan değişiklikle memurların enflasyon kaybı oluştuğuna dikkat çeken Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’a tepki gösterdi. Koncuk’u “şapkadan tavşan çıkarmakla” suçlayan Yalçın, Kamu-Sen’e çalışmaları için bilgi notu hazırladıklarını söyledi. Yalçın, “Ama herhalde çalışırken camı açmayı unuttular oksijen içeri girmedi” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler