7'den 77'ye herkes CKM'de buluşacak

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilciği tarafından düzenlenen ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na kadar devam edecek olan "Çocuk ve Gençlik Günleri" yarın başlıyor.

Yayınlanma: 22.04.2009 - 10:46
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilciği'nde bulunan Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde (CKM) gerçekleştirilecek etkinliklere yazarlar, tiyatro oyuncuları, müzisyenler ve bilim adamları da katılacak.

Çocuk ve Gençlik Günleri’nde, film gösterimleri, söyleşiler, müzik dinletileri, sinevizyon gösterimi, çocuk tiyatrosu, kukla gösterisi, şiir dinletisi, çocuklar için Cumhuriyet balosu gerçekleştirilecek. Ayrıca söyleşilere katılacak olan yazarlar okurlarıyla buluşarak, kitaplarını imzalayacaklar. Yazar Turgut Özakman, dilbilimci ve yazar Emin Özdemir, Tiyatro Pembe Kurbağa’nın oyuncuları, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahar Gökler, Tiyatro Tempo’nun oyuncuları, Üç Anadolu Müzik Grubu, Cumhuriyet yazarları Alev Coşkun, Işık Kansu, Ataol Behramoğlu, emekli Anayasa Mahemesi Başkanvekili Güven Dinçer, yazar Cemil Kavukçu, fotoğraf sanatçısı Tahsin Ceylan, yazar Hasan Ali Toptaş, yazar Mustafa Şerif Onaran, Tiyatro BeReZe’nin oyuncuları, eski Dev-Genç Başkanı Atilla Sarp, Çağdaş Drama Derneği üyeleri, tiyatro oyuncusu Rüştü Asyalı ile daha pek çok isim başkentlilerle etkinliklerde bir araya gelecek. Etkinlikler kapsamında ayrıca 9-12 yaş grubundaki çocuklar için şiir yarışması, 13-17 yaş grubundaki gençler için de öykü yarışması düzenlenecek. Çocuk ve Gençlik Günleri’nde 12 ve 24 yaş altı katılımla satranç turnuvası da gerçekleştirilecek. Ayrıca “Gençlerle 70’lere Yolculuk” başlıklı plak dinletileri yapılacak. Etkinlik, gençlere, Türk siyasal yaşamında son günlerde yaşanan gelişmeleri nasıl değerlendirdiklerini ifade etme olanağı da sunacak. Gençler, Türk siyasal yaşamındaki son gelişmeleri “Gençler Siyaseti Konuşuyor” başlıklı panelde tartışacak.

 

CUMOK’lar bugün CKM’de

Türkiye’nin her yerinden gelen Cumhuriyet okurları (CUMOK) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bugün CKM’de kutlayacak. Yarın abah erken saatlerde Ankara Garı’nda buluşacak olan okurlar, önce 1. TBMM binasını, ardından Anıtkabir’i ziyaret edecek. Anıtkabir ziyaretinin hemen ardından da gazetemiz Ankara Temsilciği’ne gelerek, yazar Turgut Özakman’ın vereceği “Ulusal Egemenlik Bilinci” konulu panele katılacaklar. Saat 15.30’da Turgut Özakman’ın CUMOK’lar için vereceği panelle başlayacak etkinlikler, 19 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhuriyet Satranç Turnuvası ve Şiir Öykü Yarışması Ödül Töreni’yle son bulacak. Etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgi her gün gazeteden duyurulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler