8. Liderlik Zirvesi İstanbul'da yapıldı

8. Liderlik Zirvesi İstanbul'da yapılırken, toplantıya Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanı Ali Şen ile Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Alp Yalman da katıldı.

Yayınlanma: 21.04.2011 - 10:50
Abone Ol google-news

Zirvede, ''Sporla Başarmak ve Zirvede Kalmak'' oturumuna katılan iki büyük kulübün eski başkanları, deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Ali Şen, bazı kişilerin kulüp başkanlığını kendi yararı için kullanabileceğini, kulüp sevgisi ve coşkusunu bilmeyenlerin bu tadı alamayacağını dile getirdi.

Büyük kulüplerde başkan olmanın zor olduğunu anlatan sarı-lacivertli kulübün eski başkanı, ''İşleri bilmeleri gerekiyor. Bir şirketiniz varsa orada çalışanlara ve ailenize karşı sorumluluğunuz var. Kulüp başkanlığında ise daha büyük kitleye karşı sorumluluğunuz oluyor. Eskiye göre şartlar değişti. Eski şartlara göre başkanlık yapmak zordu. Bugünkü şartlarda kulüp yönetmek daha kolay. Taraftarlar artık kulübün finansmanına katkı yapıyor'' diye konuştu.

Ali Şen, ''Antrenörün işine karışır mısınız'' sorusunu, ''Karışırım'' diye yanıtladı.

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Alp Yalman ise spordaki küfürleşmelerin ve şiddetin ancak kulüp yöneticilerinin dostluğuyla ortadan kalkabileceğini söyledi.

Kendisinin Galatasaray Kulübü'nün kasasında para olduğu dönemde görevi bıraktığına dikkat çeken Yalman, ''Futbol takımı son zamanlarda kötü neticeler alıyor. Ümitsizliğe kapılmamak lazım. Taraftarsanız, her zaman takımın yanında olduğunuzu hissettirmeniz gerekiyor'' dedi.

Başkanlık adaylığı konusundaki soru üzerine Alp Yalman, ''Kulüpteki arkadaşlar böyle bir mecburiyetin olduğunu söylediler. Ama biz zamanımızı tamamladık. Öyle bir şey için niyetli değilim. İhtiyaç olunursa sadece yanlış yapılanları söyleriz'' açıklamasını yaptı.

Bu arada zirveyi gerçekleştiren Eduplus'ın yönetim kurulu başkanı Çağlar Çoroğlu, katılımlarından dolayı Ali Şen ve Alp Yalman'a birer ödül verdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler