AB Edebiyat Ödüllü Türkiye'den Çiler İlhan'a verildi

AB Edebiyat Ödülleri Frankfurt Kitap Fuarı'nda açıklandı. Üç yıl için planlanan ödül programının bu yılki son sürecinde 12 ülkeden birer eser ve yazar seçildi. Türkiye'den Çiler İlhan Everest'ten çıkan 'Sürgün' kitabıyla ödüle layik görüldü. Ödül Töreni 28 Kasım günü Brüksel'de yapılacak.

Yayınlanma: 15.10.2011 - 14:33
Abone Ol google-news

Ödül süreci “yeni beliren” yazarların Avrupa’da daha çok tanınmasını ve çevirilerin kültürel yakınlaşmaya katkıda bulunmasını amaçlıyor.

Kazanan yazarlar: Kalin Terziyski (Bulgaristan), Tomáš Zmeškal (Çekya), Kostas Hatziantoniou (Yunanistan), Ófeigur Sigurğsson (İzlanda), Inga Zolude (Latvia) Iren Nigg (Liechtenstein), Immanuel Mifsud (Malta), Andrej Nikolaidis (Karadağ), Rodaan Al Galidi (Hollanda), Jelena Lengold (Sırbistan), Çiler İlhan (Türkiye), and Adam Foulds (Birleşik Krallık). Çiler İlhan “Sürgün” adlı öykü kitabı ile Tarık Günersel, İnci Aral, Mario Levi, Zeynep Oral ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal’den oluşan Türkiye jürisi tarafından seçildi. Kalem Ajans tarafından temsil edilen yazarın eseri Everest yayınları arasında yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler