ABD bankaları zorda

ABD'de zor durumdaki Lehman Brothers Bankası'nın, yatırım yönetimi bölümündeki çoğunluk hissesini satmayı ve ticari gayrimenkul varlıkları için yeni bir şirket kurmayı planladığı bildirildi. Bankanın böylece, Şubat 2007'den bu yana şirketin piyasa değerini 40 milyar dolardan fazla düşüren zararlı yatırımları azaltmayı amaçladığı belirtiliyor.

Yayınlanma: 10.09.2008 - 13:08
Abone Ol google-news

Sermaye artırımı mücadelesi veren ABD'nin dördüncü büyük yatırım bankası Lehman Brothers'ın yatırım yönetimi bölümündeki çoğunluk hissesini satmayı ve ticari gayrimenkul varlıkları için yeni bir şirket kurmayı planladığı bildirildi. Lehman Brothers'ın üst yöneticisi Richard Fuld yaptığı açıklamada, şirketin tarihindeki en zorlu dönemlerden biriyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Bankanın yatırım yönetimi bölümünde çoğunluk hissesini satarak sermayesini güçlendirmeyi ve ticari gayrimenkul varlıkları için yeni bir şirket kurarak, Şubat 2007'den bu yana şirketin piyasa değerini 40 milyar dolardan fazla düşüren zararlı yatırımları azaltmayı amaçladığı belirtiliyor.

Bu arada bankanın üçüncü çeyrek ile ilgili ön değerlendirmesine göre, bankanın 3,9 milyar dolar zarar etmesi bekleniyor.

Lehman Brothers küresel kredi krizinin başlamasından bu yana 7 milyar dolar tutarında aktifini sildi ve zarar etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler