ABD Ordusu: Aklı yerinde

ABD ordusu, hükümetin gizli belgelerini WikiLeaks internet sitesine sızdırmakla suçlanan Amerikalı asker Bradley Manning'in akıl sağlığının yerinde olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Yayınlanma: 29.04.2011 - 21:01
Abone Ol google-news

Ordu sözcüsü Garry Tallman, uzmanlar heyetinin, Manning'in akıl sağlığına ilişkin değerlendirmesini 22 Nisanda tamamladığını ve askeri yetkililere sonucu bugün bildirdiğini kaydetti.

Sözcü, Manning'in yargılanmasının başlayacağı tarihin henüz belirlenmediğini söyledi.
Kansas'daki askeri hapishaneye önceki gün nakledilen Manning'in, Irak'ta görev yaparken yüzbinlerce gizli belgeyi ele geçirdiği ve bu belgeleri WikiLeaks internet sitesine sızdırdığından şüpheleniliyor.

Hakkındaki onlarca suçlamadan biri olan ''düşmana yardım etmek'' suçlamasının, Manning'in ölüm ya da ömür boyu hapis cezası almasına yol açabileceği bildiriliyor.

Eski bir istihbarat uzmanı olan 23 yaşındaki Manning'e yönelik suçlamalar arasında ''düşmana yardım etmek, Dışişleri Bakanlığının 250 binden fazla gizli diplomatik telgrafının bilgisayar dosyaları ile ABD'nin Irak ve Afganistan savaş günlüklerini, ABD'nin sivil can kayıplarına yol açan hava saldırılarının video görüntülerini çalmak'' bulunuyor. Video görüntüleri ile binlerce gizli diplomatik belge WikiLeaks internet sitesinde yayımlandı.

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, gizli bilgileri sızdırmakla suçlanan Manning'i tanımadığını, bu kişinin adını basında yer almadan önce duymadığını kaydediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler