ABD'den Suriye'ye uyarı

ABD, "Suriye'nin kendi halkına karşı kabul edilemez tutumunun, daha sert uluslararası karşılık doğuracağı" uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 07.05.2011 - 05:52
Abone Ol google-news

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney yaptığı açıklamada, Suriye hükümetinin varolan tutumunda ciddi bir değişme olmadığının gözlendiğini, buna, hükümetin protestocuları öldürmesinin sona ermemesinin de dahil olduğunu ifade etti.

"ABD ve uluslararası alandaki partnerleri, Suriye Hükümeti'nin kendi halkına karşı tutumuna güçlü muhalefetlerini daha net ortaya koymak amacıyla ek adımlar atacak" denilen açıklamada, AB'nin Suriye rejimine yönelik kararlaştırdığı yaptırımların ABD tarafından memnuniyetle karşılandığı da kaydedildi.

 

'Suriye'de reform için hala fırsat var'

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ziyarette bulunduğu İtalya'nın başkenti Roma'da bir İtalyan gazeteciye verdiği demeçte, ülkesinin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın siyasi baskıları konusunda lafını esirgemediğini, ancak bu ülkedeki durumun "karmaşık" olduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yayımladığı demecinde Clinton, Suriye'deki durumdan derin endişe duyulduğunu, ABD'nin, Suriye hükümetinin kendi verdiği reform taahhütlerini canlandırması için çaba gösterdiğini ifade etti. Suriye'de durumun "acı" olduğunu söyleyen Clinton, ancak Libya ile karşılaştırmaları reddetti.

Clinton, "Bildiğim tek şey; (Suriye Hükümetinin) reform gündemi oluşturmak için hala fırsatı var" diyerek, bunu Libya lideri Muammer Kaddafi'nin yapacağına kimsenin inanmadığını, ancak insanların Suriye'de muhtemel bir yol olduğuna inandığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler