"Açılım demokratik kapanışa dönüştü"

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ''Demokratik açılım'' çalışmalarına ilişkin, ''Bugün gelinen nokta başlanan noktadan daha kötüdür. Demokratik açılım demokratik kapanışa dönüşmüştür''dedi.

Yayınlanma: 19.12.2009 - 13:42
Abone Ol google-news

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Düzce'de partisinin il başkanlığının açılışından önce düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin gidişinin iyi olmadığını söyledi.

''Demokratik açılım'' çalışmalarına değinen Şener, ''Türkiye daha kötü bir noktaya gelmiştir. Başta Başbakan olmak üzere samimi olmalılar. Bu ülkenin bütünlüğüyle ilgili meseledir. Ülkenin menfaatleri ön planda olsun. Siyasi maksatlara mal edilmesin diyoruz'' dedi.

Bu konunun ''Devlet politikasını gerektiren bir konu'' olduğunu belirten Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu ülkedeki kurumların ortak kanaat oluşturması gerekir. Siyaset ve kurumların birbirine güveni olması gerekir. Güven bunalımı varken bu konularda mesafe alınamaz. Bu günden itibaren algılamaları ve yürüyüş tarzını değiştirerek kurumlar arası güveni tesis etmek gerekiyor. Dışarıyı dinlemekten vazgeçin, daha çok içeriyi dinleyin, kulağınızı içeriye açın, vatandaşın beklentisi nedir bunu önemseyin diyoruz. Maalesef süreç samimi olarak idare edilmemiştir. Hep dışardan fısıldamalarla siyaset yapılmıştır. Netice itibarıyla bugün gelinen nokta başlanan noktadan daha kötüdür. Demokratik açılım demokratik kapanışa dönüşmüştür.''
 

DTP'nin kapatılması

DTP'nin kapatılmasına da değinen Şener, ''Bugün görülen manzara şudur; siyasette birlik ve beraberlikten bahsederken, tepede yapılan kavga varken aşağıda huzur sağlanamamıştır.Ayrışma derinleşmiştir. Halk arasında duygularda farklılaşma ortaya çıkmıştır. Bu gelinen nokta iyi bir nokta değildir'' dedi.

DTP'nin kapatılmasının ardından yaşanan sürece de işaret eden Şener, şöyle devam etti:
''İki milletvekili siyasi yasaklara tabi tutuldu. Kalanlar ise önce sine-i millet eğilimindeyken yeni partilerine geçme kararı aldılar. Bu ne anlam ifade eder, gerçekten Türkiye'nin düşünmesi lazımdır. Demokratik açılım, kültürel haklar ve özgürlüklerle bağlantılı olarak tartışılması ve düşünülmesi gereken konuyken, işin özüyle ve içeriğiyle ilgili tek bir cümle üretmeden, aylardır ülkeyi ayrıştıran iktidar sonunda demokratik açılımı, siyasallaştırmıştır. Yanlış bir yöne doğru gidilmiştir. Ama olanları bitenleri bir tarafa bırakmak lazım, bugün hangi noktadayız ona bakmak gerekir. Ortaya çıkan sonuçlar dünde kalmıştır. Gelecek için bu ülkenin birliği ve kardeşliğini nasıl sağlanır, ne yapılırsa faydalı olur, siyaset bunu düşünmelidir.''

Şener, basın toplantısının ardından il binasının açılışını gerçekleştirerek partililere seslendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler