Adaletin OHAL’i

HDP’lilerin Bozdağ ile yaptığı görüşmede ‘kelepçe takılmayacak’ bilgisi verildi. Ama kelepçe takılmak istenince Demirtaş duruşmaya gelmedi.

Yayınlanma: 07.07.2017 - 22:44
Abone Ol google-news

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “kelepçeye” karşı çıkması nedeniyle duruşmaya katılamadığı ve 24 Kasım’a ertelenen davayla ilgili bazı notlar şöyle:

* Dün adliyede yurttaşlar, adeta adliyenin bir anlamda ‘OHAL’ine tanıklık ettiler.

* Demirtaş’ın yanı sıra, Aysel Tuğluk ve Selma Irmak’ta aynı saatlerde farklı davalardan yargılandığı için HDP’li milletvekilleri, partililer adliye önünü doldurmuştu. Polis, önce ‘salonun dolduğunu’ ve Demirtaş duruşmasını izleyeceklerin beklememelerini istedi. Daha sonra ise duruşmayla ilgili ‘gizlilik kararı’ verildiğini ve izleyiciler ile ‘basın mensupları’nın adliyeye giremeyeceği duyuruldu. Polis-adliye muhabirleri, sadece Demirtaş davası değil, farklı davaları izlemek zorunda olduklarını belirtmesine karşın, uzun süre polis barikatı aşılamadı. Ancak daha sonra savcılığın, gizlilik kararı olmadığı anlaşıldı ve güç bela içeri girebildi.

* Kuyruk nedeniyle, çok sayıda yurttaş ve avukat davalarına yetişemedi. Daha sonra adliyede işleri olan yurttaşlar, ‘işleri olduğunu gösteren kağıt’ göstermeleri koşuluyla içeri alındılar.

* Duruşmada söz alan Demirtaş’ın avukatı, Demirtaş’ın uçakla değil, kelepçelenerek cezaevi ‘ring aracıyla’ karayoluyla getirilmek istendiğine vurgu yaptı. Demirtaş’ın sade vatandaş olarak ‘karayoluyla, ring aracıyla’ gelmekten kaçınmayacağını, ancak 6 milyon seçmeni temsil eden bir siyasi parti lideri olarak, ‘halk iradesinin onurunu korumak’ için, ‘ring aracıyla, kelepçeli’ halde duruşmaya gelmek istemediğine vurgu yaptı.

* Bazı partililer, Demirtaş’a ‘kelepçeli görüntü verdirtmek için mahkemeye getirme tezgâhı’ kurulduğunu savundular.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler