Adana Devlet Tiyatrosu sanatseverlerle buluşuyor

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT), ''Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'' adlı oyunla 8 Ekim'de perdesini açacak.

Yayınlanma: 07.09.2010 - 13:17
Abone Ol google-news

ADT Müdürü Fırat Demirağ katıldığı bir toplantıda, yeni sezonun ve Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali için hazırlıkların sürdüğünü belirterek, bu konuda ''iddialı geldiklerini'' söyledi.

Önceki müdür Ahenk Demir, festivalin gelişimi için büyük çaba sarf ettiğini ve
çıtayı çok yükselttiğini dile getirdi. Demirağ, ''Biz de festivali Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi haline getireceğiz. Türkiye'nin sanata ve güzel şeylere çok ihtiyacı var, özellikle tiyatroya.'' dedi.

Yeni sezonun ilk oyununun, Aziz Nesin'in yazdığı ''Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'' olduğunu ve 8 Ekim'de perdeleri açacaklarını belirten Demirağ, ''Oyunu, İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Ali Düşenkalkar yönetecek. Geçen sezon da ADT'de 'Özel Hayatlar' adlı oyunu yönetmişti. Bu sezon biraz daha prodüksiyon ağırlıklı, kalabalık, bizim motiflerimizi barındıran bir oyun sahneye koyuyor.'' dedi.

Demirağ, bir çocuk oyununun da hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek, ''Ayrıca üç oyunumuz ve bir çocuk oyunumuz daha olacak. Festival hazırlıkları uygun giderse, bir büyük prodüksiyon daha hazırlamayı planlıyoruz. Geçen yıl yüzde 70 doluluk elde etmiştik. Bu yıl hedefimiz, yüzde 100 doluluk elde etmek'' şeklinde konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler