Aday çok, liste yok

G.Saray’da seçim yaklaşıyor ama başkanlığa soyunanlar henüz ekiplerini kuramadı.

Yayınlanma: 14.04.2015 - 23:23
Abone Ol google-news

Galatasaray’da 23 Mayıs’ta yapılacak başkanlık seçimi için adaylığını açıklayan isimler, yönetim kurulu listelerini hazırlamaya devam ediyor. Ancak Sarı-Kırmızılılarda son yıllarda örneği görülmemiş bir kongre durağanlık yaşanıyor. Başkanlığa talip olan Adnan Öztürk, Turgay Kıran, Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz, son listelerin verilmesine kısa bir süre kala halen beraber çalışacağı yöneticileri Galatasaray kongre üyelerine tanıtmadı. Bu belirsizlik camiada rahatsızlık yarattı. Sarı-Kırmızılıların önde gelen isimleri, Galatasaray’ı yönetmeye talip olan isimlerin, omuzlarında ciddi bir sorumluluk bulunduğunu kaydedip daha şeffaf hareket etmeleri görüşünde birleşti.

En önemli gündem borç

4 başkan adayının bir numaralı gündem maddesi Galatasaray’ın 2014 sonu itibarıyla 831 milyon TL’yi bulan 2015’in ilk 3.5 aylık döneminde de artış gösteren borcun yönetilebilir hale getirilmesi olacak. Adaylar, bu mali gerçekler ışığında maddi güç ve bilgiye sahip Galatasaraylıları bularak yönetici olmaya ikna etmeye çalışıyor.

Helvacı: Sistem bu değil

Camianın önemli isimlerinden Mehmet Helvacı, “Zaman giderek azalıyor, seçim yapılması için ilanın verilmesi ve başkanlık listelerinin açıklanması lazım. Bazı arkadaşlar başkan adaylığını açıkladı ama Galatasaray’ın sistemi bu değil. Seçim tarihi açıklanır, adaylar çıkar, şu an bu aşamadan uzağız. Kaotik ve zor bir seçim dönemi geçiriyoruz” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler